سازوکارهای برنامه 100 استارتآپ برای سرمایهگذاری در حوزه هاردتک
یکی از مهمترین ابعاد و الزامات راهاندازی یک کسبوکار جدید، مباحث مالی است. مهم نیست که هدف راهاندازی یک مغازه کوچک باشد یا یک خط تولید تجهیزات پیشرفته پزشکی، در هر صورت باید سرمایه لازم برای گردش امور و رسیدن به یک جریان درآمدی پایدار را تأمین نمود. این موضوع، در کسبوکارهای استارتآپی به دلیل محدودیتهای مالی بنیانگذاران، ریسک بالای کسبوکار و از همه مهمتر نیازمندیهای مالی چشمگیر، اهمیت بیشتری دارد.
حال تصور کنید که بحث نوآوری و فناوریهای پیشرفته را هم به این چالش بیفزاییم. کسبوکارهای نوآورانه و استارتآپهای مبتنی بر فناوریهای پیشرفته، عموماً با چند موضوع مختلف درگیر هستند؛ از یکسو، ماهیت نوآوری و فناوری با نوعی عدم قطعیت همراه بوده و از سوی دیگر، توسعه و تجاریسازی یک ایده فناورانه، عموماً نیازمند حداقلی از سرمایهگذاری در فعالیتهای تحقیق و توسعه است. علاوه بر این، ریسک بالای شکست تجاریسازی فناوری، نرخ بازگشت سرمایه در این حوزه را با ابهامات جدی مواجه نموده و در نتیجه، روشهای سنتی تأمین مالی کسبوکار، بهویژه اخذ وام از بانکها و سایر مؤسسات مالی، راهگشا نخواهد بود.
راهکار رفع این چالش، نوآوری در روشهای جذب سرمایه است که به خوبی در روند چند دهه اخیر اکوسیستم استارتآپی نمود یافته است. امروزه از روشهای متنوعی برای تأمین مالی کسبوکارهای نوپا استفاده میشود که از آن جمله، میتوان به رویکرد خود راهاندازی کسبوکار (Bootstraping) با تأکید بر کاهش هزینهها و استفاده از منابع مشترک، بهرهمندی از کمکهای مالی و فنی فرشتگان کسبوکار، ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری مخاطرهپذیر (VCs)، فعالیت نهادهای حامی نظیر پارکهای علم و فناوری و مراکز شتابدهنده کسبوکارهای نوپا و همچنین مشارکت سرمایهگذاران خرد در قالب پلتفرمهای سرمایهگذاری جمعی اشاره نمود. جالب اینجا است که این روشهای نوآورانه، کاملاً با پیشرفت فناوری در حوزههای مختلف همراه بوده و برای مثال، با پیشرفت اینترنت و فناوریهای ارتباطی آنلاین، پلتفرمهای سرمایهگذاری جمعی (Crowdfunding)، به یک راهکار اثرگذار جهت مشارکت عمومی سرمایهگذاران خرد در ایدههای نوآورانه انجامیده است.
در ایران نیز، موضوع جذب سرمایه در اکوسیستم استارتآپی، به صورت خاصی مورد توجه قرار گرفته است؛ بهطوری که طی سالهای اخیر، مجموعه متنوعی از صندوقهای سرمایهگذاری و نهادهای حامی فعالیتهای نوآورانه، به این حوزه ورود کردهاند. بدیهی است که با لحاظ الزام شبکهسازی در کارآفرینی استارتآپی و ماهیت مشارکت جمعی در این حوزه، حتی فعالیتهای تأمین مالی نیز، با همکاری و مشارکت بهتری پیش میرود. این امر، چیزی است که «۱۰۰ استارتآپ» به خوبی آن را اثبات نموده است.
«۱۰۰ استارتآپ»، برنامه پیوسته سرمایهگذاری و شتابدهی غیرمتمرکز است که هر سال، روی ۱۰۰ استارتآپ مرحله بذر تا مبلغ ۲۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری میکند. این نهاد، با همکاری شبکهای از راهبران نامآشنای زیستبوم کارآفرینی، شتابدهندههای همکار و نهادهای خصوصی و دولتی، تلاش میکند تا فرآیند شتابدهی این استارتآپها را پیگیری و تسهیل نماید. «۱۰۰ استارتآپ»، در تلاش است تا به موازات کمک به تازگی و پویایی زیستبوم کارآفرینی نوآورانه، فرصتهای بهتری برای استارتآپهای با راهحلهای فناورانه و محصولمحور فراهم سازد.
با توجه به اهمیت موضوع تأمین مالی و نقش کلیدی آن در موفقیت استارتآپها، وبینار ۲۴ کاریز که در قالب کاریز سرمایه و کاریز فرصت قرار دارد، بهعنوان یکی از سرفصلهای اصلی تقویم زمستانه، به بررسی برنامه «۱۰۰ استارتآپ» میپردازد. در این وبینار که تحت عنوان «سازوکارهای برنامه ۱۰۰ استارتآپ برای سرمایهگذاری در حوزه هاردتک» و با حضور «محمدحسین مسعودی»، مدیر سرمایهگذاری ۱۰۰ استارتآپ برگزار میگردد، با فعالیتهای این مجموعه و چگونگی حمایت از استارتآپهای فعال در حوزه فناوریهای سخت آشنا خواهیم شد.
اگر از فعالان حوزه کارآفرینی و فناوری و بهویژه در حوزه فناوریهای سخت هستید، اگر به مباحث اقتصادی کسبوکار و چگونگی جذب سرمایه علاقه دارید، اگر ایدهای نوآورانه در ذهنتان شکل گرفته و نمیدانید از کجا و با چه سرمایهای شروع کنید، در این وبینار شرکت کرده و با ویژگیها و مزایای برنامه «۱۰۰ استارتآپ» آشنا شوید. اگر علاقهمند به شرکت در دو وبینار دیگر معرفی سازوکارهای مجموعههای سرمایهگذاری هستید، میتوانید از طریق لینکهای زیر برای ثبتنام اقدام کنید:
سازوکارهای هلدینگ سرمایهگذاری برسام تک برای سرمایهگذاری در حوزه هاردتک
سازوکارهای شرکت توسعه کارآفرینی بهمن برای سرمایهگذاری در حوزه هاردتک
گفتنی است، پس از تجربه موفقیتآمیز وبینارهای مختلف از سوی کاریز و استقبال مخاطبین از آنها، این برنامه اقدام به برگزاری منسجم و یکپارچه رویدادهای خود در قالب تقویم زمستانه کاریز نموده است. این رویداد بزرگ که تحت عنوان «شتاب زمستانه در هاردتک» و با عناوین متنوع و کاربردی از نیازهای مختلف استارتآپها در حوزه فناوریهای سخت (هاردتک) برگزار میگردد، تلاشی از سوی کاریز برای کمک به توسعه فرهنگ کارآفرینی و نوآوری در کشور و پاسخ به نیاز روزافزون استارتآپهای داخلی به آموزشها و مبانی کاربردی مدیریت کسبوکار محسوب میشود. در شتاب زمستانه کاریز، ۲۰ رویداد آنلاین با موضوعات منحصربهفرد در حوزه فناوریهای سخت، با شعار پنج دنده تا قهرمانی (تیم، سرمایه، مجوز، فرصت و پتنت) برگزار میگردد. وبینار حاضر، بخشی از سلسله وبینارهای مالکیت فکری و ثبت اختراع تقویم زمستانه کاریز میباشد. به افرادی که در همه این وبینارها حضور فعالی داشته باشند، گواهی حضور نیز اعطا میگردد.
سخنرانان

محمدحسین مسعودی
مدیر سرمایهگذاری ۱۰۰ استارتآپ
محسن ابراهیمی
شبکه نوآوری کاریزبرگزارکنندگان

شبکه نوآوری کاریز
اکوسیستم استارتاپی هاردتکحامیان
زمانبندی
عنوان | شروع | پایان |
---|---|---|
معرفی کاریز | ۱۸:۰۰ | ۱۸:۰۵ |
معرفی ۱۰۰ استارتآپ | ۱۸:۰۵ | ۱۸:۵۰ |
پرسش و پاسخ | ۱۸:۵۰ | ۱۹:۰۰ |

دنبال کننده
کل رویدادها
رویداد فعال
کاریز یک فناوری ایرانی است… فعالیت در اکوسیستمهای نوآوری و کارآفرینی و موفقیت در آن به خصوص در حوزه هاردتک، در گرو تعه...