رویدادهای زیر را به شما پیشنهاد میکنیم

معرفی ترند و فرصت های فناوری سلول های خورشیدی
- رایگان
- آنلاین
- کارآفرینی
فرصتهای کارآفرینی در فناوری سلولهای خورشیدی
امروزه با پیشرفت فناوری و ظهور نوآوریهای جدید، بسیاری از شرکتها و مؤسسات معتبر بینالمللی، درصدد پیشبینی و رصد فناوریهای مختلف برآمدهاند. اما منظور از رصد فناوری چیست و چه مزایایی برای یک کارآفرین یا صاحب ایده دارد؟
یکی از ویژگیهای اصلی فناوریهای امروزی که دنیای کسبوکار و حتی زندگی شخصی افراد را به شدت تحت تأثیر قرار داده، سرعت تغییرات فناورانه است. در حالی که در گذشتههای دور، نرخ جایگزینی یک فناوری بسیار طولانی بوده و حتی چند قرن به طول میانجامید، امروزه برخی از حوزههای فناوری، در طول یک دهه، با چندین و چند نوآوری خارقالعاده مواجه میشوند. کافی است به سیر تغییرات در فناوریهایی مانند تلویزیون یا گوشیهای تلفن همراه نگاه کنید تا افزایش چشمگیر شیب تغییرات فناورانه را دریابید. در این میان، کارآفرینان و صاحبان ایده نیز، باید به خوبی این تغییرات را لمس کرده و با درک مناسب از آینده فناوری، مسیر و جهت تغییرات را پیشبینی کنند.
رصد علم و فناوری، به معنای ارزیابی انتقادی و شناسایی تغییرات محیط است که با درک بهتر رخدادها و گزینههای پیش رو، امکان تصمیمگیری بهینه مبتنی بر پیامدهای آتی را فراهم میسازد. به عبارت بهتر، رصد فناوری به تصمیمگیرندگان برای درک تغییرات بالفعل و بالقوه کمک نموده و آمادگی آنها را برای ایجاد راهبردهای سازمانی کارآمد افزایش میدهد. دستیابی به این هدف، تنها از طریق پایش، رهگیری و پیشبینی علوم و فناوری بهعنوان مهمترین عوامل ایجاد تغییر ممکن میگردد.
اجازه دهید تا یک مثال ساده و البته بسیار مشهور از روند تغییرات فناورانه و اثرات آن بر جایگاه شرکتهای فناور داشته باشیم؛ احتمالاً همه شما برند نوکیا را میشناسید. یکی از مشهورترین نامهای مطرح در دنیای فناوری که در گذشته نه چندان دور، بزرگترین بازیگر بازار تلفن همراه محسوب میشد. هیچکس تصور نمیکرد که در این فاصله زمانی کم، نوکیا تا بدین حد دچار نزول شود، بهطوری که نهتنها از صدر جدول تولیدکنندگان پیشرو پایین آید، بلکه عملاً از این صنعت خارج شود. کلید پاسخ به این معما، اشتباه در پیشبینی روند فناوری است. نوکیا نتوانست مسیر تحولات فناورانه در صنعت گوشیهای تلفن همراه را به خوبی حدس بزند و از همین رو، کمکم قافیه را به رقبای قدرتمندی همچون اپل و سامسونگ و در ادامه، بازیگران جدیدی مانند هوآوی باخت. این در حالی است که اگر به جای تمرکز بر بهبود دوربین و سایر ویژگیهای مشابه، به سمت گوشیهای لمسی و آنچه بازار به آنها روی خوش نشان میداد، حرکت میکرد، شاید هنوز هم در صدر جدول فروش برندهای تلفن همراه قرار داشت.
نوکیا تنها یک مثال از اهمیت رصد فناوری و لزوم تطبیق با روند تغییرات شناسایی شده است. در مقابل، بسیاری از شرکتها وجود دارند که از این تغییرات فناورانه در راستای بهبود سهم بازار خود استفاده میکنند. آنها بر موج تغییرات فناورانه سوار شده و موفقیتهای جدید را جشن میگیرند. برای مثال، اپل بهعنوان رهبر جدید صنعت تلفن همراه، طی سالهای اخیر شروع به سرمایهگذاری در حوزه سلامت دیجیتال نموده است، بازاری بزرگ و ارزشمند که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، اپل به لطف قابلیتهای فناورانه خود، میتواند به بزرگترین بازیگر آن بدل شود.
بحث رصد فناوری در بسیاری از حوزهها، بهویژه فناوریهای پیشرفته (High-Tech) مطرح است. یکی از این حوزههای نوین و پر پتانسیل، حوزه فناوری سلولهای خورشیدی بهعنوان یکی از جایگزینهای سوختهای فسیلی است. بحث انرژیهای تجدیدپذیر، از جمله انرژی خورشیدی، با گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوایی ناشی از افزایش دیاکسید کربن، به شدت داغ شده و با حمایت دولتهای ملی و سازمانهای بینالمللی، سرمایههای فراوانی به توسعه و تجاریسازی این فناوریها اختصاص یافته است. بدیهی است که این وضعیت، به معنای یک فرصت کارآفرینی فناورانه برای صاحبان ایده و متخصصین این حوزه محسوب میشود.
برای درک اهمیت و کاربرد فناوریهای خورشیدی، این واقعیت را در نظر بگیرید که انرژی خورشید که به زمین میرسد، ۱۰۰۰۰ بار بیشتر از انرژی مورد نیاز انسان است. از سوی دیگر، مصرف انرژی در سال ۲۰۵۰ میلادی، ۵۰ تا ۳۰۰ درصد بیشتر از مصرف امروزی خواهد بود و تنها کافی است با حرکت به سمت بهرهبرداری بهینه از انرژی خورشیدی، این تقاضای انرژی را از یک مسیر مطمئن و البته سازگار با محیط زیست تأمین نماییم. بحث سلولهای خورشیدی آنچنان جذاب است که برخی از شرکتهای فناور پیشرو و به ظاهر دور از این حوزه فناوری، اقدام به سرمایهگذاری در آن نمودهاند. مصداق عینی این موضوع، شرکت تسلا است. این سازنده خودروهای الکتریکی، در سالهای اخیر به شدت نسبت به ورود به صنعت انرژی خورشیدی علاقه نشان داده و علاوه بر خرید 2.6 میلیارد دلاری شرکت استارتآپی سولارسیتی، فناوری منحصربهفرد کاشیهای خورشیدی خود را به جهانیان معرفی نموده است. اشتیاق تسلا برای سرمایهگذاری در حوزه فناوریهای خورشیدی و بسیاری موارد مشابه، به خوبی پتانسیلهای تجاری این فناوری را نشان میدهد.
در همین راستا، هفتمین وبینار کاریز، تحت عنوان «معرفی ترند و فرصتهای کارآفرینی: فناوری سلولهای خورشیدی»، با حضور دکتر علی دبیریان، در قالب کاریز افق فناوری، به بررسی روند این فناوری و آینده پیش رو از منظر فرصتهای کارآفرینی میپردازد. سرفصلهای دوره، شامل «معرفی فناوری»، «جایگاه انرژی خورشیدی در سبد انرژی»، «انتقال فناوری، بایدها و نبایدها»، «مدل سوئیسی ورود به صنعت انرژی خورشیدی»، «فرصتهای نوآوری و خلق ارزش در فناوری ساخت پنل خورشیدی» و «خودروهای هیدروژنی و دورنمای انرژی خورشیدی در تولید سوخت» میباشد.
اگر از فعالان حوزه فناوریهای خورشیدی هستید یا به کارآفرینی در این زمینه علاقهمندید، با حضور در این وبینار متفاوت، میتوانید اطلاعات ارزشمندی کسب نموده و دید خود را نسبت به وضعیت این حوزه عمیقتر کنید. گفتنی است که برنامه کاریز، به همت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، از طریق برگزاری هدفمند رویدادهای مختلف، اتصال صاحبان ایده و فناوری به صاحبان سرمایه را دنبال نموده و میتواند دسترسی شما به اکوسیستم کارآفرینی در حوزه فناوری نانو را تسهیل نماید.
سخنرانان


محسن ابراهیمی
شبکه نوآوری کاریزبرگزارکنندگان

شبکه کاریز نوآوری

ستاد توسعه فناوری نانو
زمانبندی
عنوان | شروع | پایان | |
---|---|---|---|
ارائه فناوری | ۱۷:۰۰ | ۱۷:۴۵ | |
پرسش و پاسخ | ۱۷:۴۵ | ۱۸:۰۰ |
سوالات متداول
برگزارکننده

کاریز، اکوسیستم استارتاپی فناوری های سخت / هاردتک
کاریز یک فناوری ایرانی است… فعالیت در اکوسیستمهای نوآوری و کارآفرینی و موفقیت در آن به خصوص در حوزه هاردتک، در گرو تعهد ذهنی و عملی به مفهوم «همکاری و مشارکت» است. هیچ پروژه فناورانه بزرگی بدون همکاری بین چند متخصص از حوزههای گوناگون به موفقیت نمی