شیدا جعفری
مشاور حوزه ارتقای اشتیاق شغلی
مشاور حوزه ارتقای اشتیاق شغلی
مدیر موسسه مشاوره مدیریت «آرنیک»
نیروهای داوطلب، ستون فقرات پروژههای عامالمنفعه هستند و توانافزایی آنها میتواند کارایی هر پروژه عامالمنفعه را به طور محسوسی افزایش دهد. بسیاری از سمنها (سازمانهای مردمنهاد یا خیریه) معتقدند که بزرگترین سرمایه آنها نیروهای داوطلب هستند. اما زمانی میتوان نیروهای داوطلب را سرمایه واقعی یک سازمان دانست که با تمام وجود، مشتاق و علاقمند به کارشان بوده و در نتیجه انگیزه درونی کافی داشته باشند تا همه توان خود را برای انجام درست و کامل وظایف، در راستای تحقق اهداف سازمان به کار گیرند.
افزایش اشتیاق شغلی در میان همکاران یک سازمان مردمنهاد (چه نیروهای داوطلب و چه نیروهای موظف)، باعث میشود که این نیروها درک صحیحی از چشمانداز سازمان و وظایف خود داشته و با پیگیری و پشتکار، همراه و یاور مدیران خود باشند. سازمانی با تعداد زیادی نیروی مشتاق و با انگیزه، محیط کاری شاد و پویایی دارد و در نتیجه میتواند با سرعت بیشتر و هزینه کمتری به اهداف عملیاتی خود دست یابد.
در این ورکشاپ تلاش میکنیم تا برخی مهارتهای رفتاری مهم مربوط به نیروهای داوطلب را بررسی کنیم. این مهارتها به داوطلبان کمک میکند تا روابط باکیفیتتر و کاراتری برقرار کنند و در نتیجه، هم نیروهای داوطلب و هم سازمان، بتوانند با انگیزه و اشتیاق بیشتری به سمت اهداف متعالی خود حرکت کنند.
در این ورکشاپ به تجزیه و تحلیل موضوعات فوق، حول پاسخ به پرسشهای زیر میپردازیم:
1. مهارتهای ایجاد انگیزش و اشتیاق در نیروهای داوطلب کدامند؟ اشتیاق شغلی و در مقابل آن فرسایش شغلی، تابع چه پارامترهایی هستند؟ چگونه از مدل «اسکارف» برای بهبود انگیزش نیروهای داوطلب بهره بگیریم؟
2. با کدام تکنیکها میتوانیم افراد مستعد و با انگیزه را برای فعالیت داوطلبانه در یک پروژه عامالمنفعه، شناسایی کنیم؟
3. مفیدترین تکنیکهای «مدیریت تعارضات» در میان همکاران سازمانهای مردمنهاد، چیست؟ با چه تکنیکهایی، به نیروهای داوطلب «بازخورد سازنده» بدهیم؟
4. در صورت بروز فرسایش شغلی در میان نیروهای یک سازمان مردمنهاد یا خیریه (چه داوطلبان و چه پرسنل موظف)، چه خطراتی متوجه سازمان خواهد شد؟ در سازمانهای مردمنهاد و خیریه، مهمترین عوامل اثرگذار بر اشتیاق شغلی کارکنان (اعم از داوطلبان و پرسنل موظف) چیست؟
5. مدیران ارشد و مدیران میانی یک سمن، چه نقشهایی را باید برای افزایش اشتیاق شغلی نیروهای خود (اعم از نیروهای داوطلب و نیز پرسنل موظف) بر عهده بگیرند؟
زمان برگزاری:
جلسه اول: پنجشنبه 23 آبان ساعت 09 الی 13
جلسه دوم: پنجشنبه 30 آبان ساعت 09 الی 13
محل برگزاری:
تهران، شیراز جنوبی، ضلع غربی خیابان آقاعلیخانی، پلاک 42 طبقه دوم
1. مدیران، پرسنل و داوطلبان سمنها (سازمانهای مردمنهاد یا خیریه)
2. مدیران و کارشناسان شرکتهای فعال در حوزه «مسئولیتپذیری اجتماعی» (CSR)
3. محققان حوزه «سمنپژوهی» و «فقرپژوهی»
گواهینامه کلیه دورههای آموزشی موسسه مطالعاتی «حامیان فردا»، در 3 سطح A و B و C صادر میشود. درج یکی از این 3 سطح در گواهینامه، بر مبنای ارزیابی پاسخ شرکتکنندگان به دو تمرین کاربردی هر ورکشاپ است. این دو تمرین کاربردی در انتهای هر ورکشاپ مطرح شده و شرکتکنندگان باید براساس آموختههای خود، این تمرینات را بهطور مشروح پاسخ دهند.
موسسه مطالعاتی «حامیان فردا» در سال 1393 تاسیس و «بیانیه ماموریت» آن به این صورت تعریف شده است:
کاهش پایدار فقر و نابرابری،
از طریق توانافزایی کلیه افراد و سازمانهای دغدغهمند در این حوزه،
بهوسیله ارائه خدمات در قالب دپارتمانهای «تحقیقات»، «مشاوره» و «آموزش»
«دپارتمان آموزشی» این موسسه تا به امروز 34 ورکشاپ متنوع در حوزه توانافزایی سمنها (سازمانهای مردمنهاد و یا خیریه) طراحی کرده و بالغ بر 850 نفر در تهران و 8 شهر دیگر کشور، در این ورکشاپها دانشآموخته شدهاند.
کسب اطلاعات تکمیلی و ارتباط با کارشناسان موسسه:
77944397 _ 021
برای اطلاعات تکمیلی و گفتگو با کارشناسان «دپارتمان آموزشی» موسسه، میتوانید در ساعات اداری با شماره زیر تماس بگیرید:
77944397 _ 021