تجدید ارزیابی چیست؟
دارایی های واحدهای اقتصادی به دو دسته دارایی های استهلاک پذیر مانند ساختمان و ماشین آلات و دارایی های استهلاک ناپذیر مانند سرمایه گذاری و زمین تقسیم می شوند. تجدید ارزیابی یعنی به روز کردن ارزش دارایی های یک شرکت چه استهلاک پذیر و چه استهلاک ناپذیر باشد. طی عملیات تجدید ارزیابی کلیه دارایی های غیر نقدی و مستهلک شفاف سازی شده و مطابق قانون اشخاص حقوقی باید به صورت دوره ای در هر 5 سال یک بار تجدید ارزیابی داشته باشند.
دارایی هایی که قابل تجدید ارزیابی است:
منظوراز دارایی شرکت که قابل تجدید ارزیابی است، دارایی ثابت مشهود به علاوه سرمایه گذاری های بلند مدت شرکت است. ضمن آن که دارایی های زیستی مولد که به تولید درآمد منجر می شود را هم میتوان به سایر دارایی های شرکت افزود.
چه لزومی به تجدید ارزیابی برای شرکت ها است؟
با توجه به شرایط اقتصادی ایران و نرخ تورم فزاینده، دارایی های هر شرکت در پایان سال تغییر کرده و ارزش آنها از زمان خرید تا سال بعد کاهش پیدا میکند و به یک اندازه نیست؛ اگر شرکت قصد جایگزین و به روز کردن همان دارایی های قبلی را داشته باشد باید چندین برابر مبلغی که در سال های اولیه برای خرید دارایی ها هزینه کرده، صرف کند.
بنابراین برای حفظ و بقای شرکت و واحدهای اقتصادی، نیاز است که هر ساله ارزش دارایی های شرکت را موازی و همگام با تورم به روز کرده و در پایان سال مطابق با استهلاک مناسب با نرخ تورم، برای افزایش سرمایه و خرید ماشین آلات جدید اقدام به سرمایه گذاری های جدید نماید.
در اقتصاد ایران که تورمی بوده نیاز مبرم است که هر 5 سال یک بار دارایی های شرکت تجدید شود تا چرخه تولید رو به زوال و فرسودگی نرود. اگر افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی با رعایت صحیح و اصولی قوانین صورت بگیرد معاف از مالیات نیز خواهد شد.
عوامل موثر در تجدید ارزیابی:
عواملی زیادی هستند که بر تجدید ارزیابی تأثیر مستقیم دارند. این عوامل به شرح زیر هستند:
- نوع سرمایه در تعیین تجدید ارزیابی اهمیت زیادی دارد.
- زمان از عوامل مهم در تجدید ارزیابی است که باید مد نظر قرار بگیرد.
- آگاهی داشتن از روش های افزایش سرمایه نیز در تجدید ارزیابی مهم است.
- تجدید ارزیابی باید با آگاهی کامل از نوع دارایی و فعالیت صورت گرفته بر روی آن انجام شود.
سرفصل های اصلی وبینار:
- اندازه گیری پس از شناخت اولیه دارایی ها
- نحوه برخورد با مازاد تجدیدارزیابی دارایی ها
- افزایش سرمایه از محل مازاد
- مباحث مالیاتی افزایش سرمایه از محل مازاد
مدرس

آقای سعید غلامی
حسابدار مالی خبره (CFA) و مشاور مالیاتیزمانبندی
عنوان | شروع | پایان |
---|---|---|
1401/05/13 | ۱۶:۰۰ | ۱۹:۰۰ |
راه های ارتباطی با ما
شماره تماس: 09934853248
ایوند https://evand.com/organizations/mahaksoft
اینستاگرام https://instagram.com/mahaksoft
جهت اطلاع از دیگر رویدادها، صفحات ما را فالو کنید.

دنبال کننده
کل رویدادها
رویداد فعال
عمده فعالیتهای گروه نرم افزاری محک، مربوط به حوزههای تولید و پشتیبانی نرمافزارهای مالی و مدیریتی (نرم افزار حسابداری) می باشد. تلاش این گروه، از آغاز بر این بوده تا با استفاده از بهترین و درعینحال، قابل اطمینانترین تکنولوژیهای روز، محصولات ساده و نوآورانه ای را برای سادهتر، دقیقتر و سریعتر شدن امور مالی و مدیریتی کسب وکارها و اشخاص سرتا...