توضیحات
رویداد آموزشی Inotexicup
مهمترین دغدغه جوامع، طراحی مسیر زندگی تحصیلی و شغلی آینده دانشآموزان بوده و هست و هدف از تمامی فعالیتهای فرهنگی، کارآفرینی آموزشی و پرورشی در تمامی مقاطع این است که دانشآموزان شناخت بیشتری از استعداد، رغبت، شخصیت، ارزشها و نیازهای روانشناختی خودشان در طول مسیر رشد و کمال دسترسی پیدا کنند و در نهایت بتوانند انسانهایی شایسته، کارآمد و کارآفرینی در جامعه خود باشند.
استعدادیابی و پرورش استعدادهای کودکان و نوجوانان از موثرترین اقدامات در ساخت آینده درخشان و موفق آنهاست. یکی از بزرگترین دغدغههای والدین این است که فرزندانشان بتوانند در آینده فردی مفید و موفق در جامعه باشد. برای عملی کردن این موضوع میبایست به علاقه و استعداد فرزندانمان احترام گذاشته و آنها را در مسیر دستیابی به تخصص مورد نظرشان همراهی کنیم.
باید همواره در نظر داشته باشیم چیزی که سرنوشت انسان را میسازد استعدادهایش نیست، بلکه انتخابهایش است و امروزه کارآفرینی چیزی بیش از یک انتخاب است و تبدیل به ضرورت شده است.
در این راستا، رویداد Inotexicup فرصتی است که کودکان و نوجوانان با قرار گرفتن در موقعیتهای عملی، چالشهای مختلف و مواجه با مسائل گوناگون، دست به اقدام آگاهانه بزنند. در این رویداد با طراحی بخشهای مختلف سعی میشود استعدادیابی کودکان و نوجوانان از حالت تستی و چهارگزینهای بصورت عملی و در ابعاد مختلف جسمی-حرکتی، شناختی-فکری، روحی-روانی، هیجانی-عاطفی، ارتباطی-اجتماعی صورت گیرد و کمک شود افراد با حضور در این رویداد خود را شناخته و مسیر خوبی را برای خود و جامعه خود انتخاب کنند.
این رویکرد ابعاد دیگری نیز دارد و آن هم معلمان، مدیران، خانواده و نهاد حاکمیت است. اگر بتوانیم ادبیات و فرهنگ فن آفرینی و مهارت افزایی، استعدادیابی و کارآفرینی را در سطح پایین تری از جامعه بیاوریم بطور قطع در آینده بازدهی بالاتری را بواسطه این نیروی جوان عظیم خواهیم داشت.
طبق آخرین سرشماری در کشور بیش از 30 درصد جمعیت کشور را سن زیر 20 سال تشکیل میدهند و میتوان با برگزاری رویدادهای هدفمند و جذاب این جامعه آماری بزرگ رو بخوبی هدایت کرد.
سوابق:
فستیوال سالانه SICUP در جهت ترغیب دانشآموزان، ایجاد شوق آموختن، انگیزه و اشتیاق و کسب تجربه تازه ای در حوزه آموزش در طول سالهای 1400 – 98 به صورت حضوری و آنلاین طراحی و اجرا شده است.
چالش GE به صورت کتبی، بازی اسکرابل، طراحی موقعیتهای واقعی و چالش برانگیز از مواردی بود که در این رویداد دانشآموزان با آن روبرو میشوند.
گفتنی است که سیکاپ یک رویداد علمی سرگرمی است که سالانه توسط شتابدهنده راه ابریشم و با حضور و مشارکت دانشآموزان از سراسر کشور برگزار میشود و این رویداد در دو سال گذشته به جهت وجود کرونا به صورت آنلاین برگزار شده است.
بخشهای مختلف رویداد Inotexicup
بخش نمایشگاهی
اختصاص فضایی برای 20 تیم دانشآموزی و مربیان جهت معرفی خدمات و محصولات فناوری و نوآوریهای آموزشی، در این بخش از مدیران مراکز آموزشی، سرمایهگذاران و شتابدهندهها دعوت خواهد شد تا ضمن بازدید زمینه توسعه خدمات تیمها فراهم شود.
بخش پروتوتایپ
اختصاص فضایی برای ارائه 10 پروتوتایپ دانشآموزی در این پس از ارزیابی، در فضایی اشتراکی علاوه بر معرفی محصول خود به مدیران و بازدیدکنندگان میتوانند با کمک شتابدهندهها و صندوقهای مالی محصول خود را تجاری کنند.
کارآفرینی
در بخش کارآفرینی که با حضور مدیران مراکز آموزشی صورت خواهد گرفت بخشهای زیر را خواهیم داشت:
برگزاری کارگاه با عنوان "مدرسه نوین در دوران پساکرونا"، تور بازدید از پارک، نمایشگاه دائمی و نمایشگاه اینوتکس، و رویداد سیکاپ
رونمایی از سامانه همرسانی نیروی کار خبره (سامانه جامع آموزش کارکنان و فرهنگیان کشور به آدرس emadedu.ir که خدمات جذب، آموزش، اعزام و پشتیبانی نیروی کار خبره را ارائه میدهد).
در پایان مراسم فضایی جهت عقد قرارداد و تعریف همکاری میان مدیران، معلمان با مدیران و ... نیز در نظر گرفته است.
مدیران مراکز آموزشی، کارآفرینان و علاقمندان میتوانند جهت شرکت در این بخش به سایت inotexicup.inotex.com مراجعه و با ثبت نام، در این رویداد شرکت نمایند.
بخش رویداد دانش آموزی
ایجاد رقابت بین شرکتکنندگان کودکان و نوجوان بمدت یکروز در سه گروه سنی با طراحی چند مسابقه و موقعیت های چالش برانگیز در زمینههای مختلف علمی و بصورت عملی میتوان ابعاد مختلف ذهنی کودکان و نوجوانان را درگیر و در راستای استعدادیابی، توسعه ذهن و آشنایی با ادبیات و دنیای کارآفرینی به آنها کمک نمود.
در این بخش بر طبق دو پیش رویداد تعیین شدن در سال 1400 دانشآموزان، متقاضیان میتوانند با ثبت نام، در این رویداد شرکت نمایند.
بخش جشنواره مربی برتر
نقش مربیان را نباید به عنوان یک حلقه موثر فراموش کنیم. از طرفی فراموش شدن جایگاه مربی در کشور باعث شده است هم رغبت را برای این شغل کم کند و دیگر اینکه کیفیت را پایین بیاورد. با پرداختن به جامعه آماری یک میلیون نفر در کشور میتوان اثربخشی خوبی را شاهد باشیم. پیشنهاد ما ایجاد پویش #من_تو_ما_اصولی_آموزش_میدهیم است که اختتامیه آن بصورت حضوری برگزار خواهد شد.
شتابدهنده راه ابریشم تجربه برگزاری 5 دوره از این رویداد را دارد. همچنین امکان داوری نهایی با دعوت از اساتید تراز یک کشور و بینالمللی فراهم است.
برگزارکنندگان

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز بنا بر ضرورت و با هدف ارتقای اقتدار ملی، تولید ثروت و افزایش کیفیت زندگی مردم از طریق افزایش توانمندیهای فناوری و نوآوری در کشور و ارتقای «نظام ملی نوآوری» و تکمیل مؤلفهها و حلقههای آن ایجاد شده است. در ایجاد این نهاد اهداف دیگری همچون توسعه «اقتصاد دانشبنیان» از طریق هماهنگی و همافزایی بینبخشی و بیندستگاهی، ارتقای ارتباط «دانش» با «صنعت» و «جامعه»، تسهیل تبادلات بین بخشهای عرضه و تقاضای فناوری و نوآوری و تجاریسازی دستاوردهای فناوری و نوآوری و توسعه شرکتهای دانشبنیان نیز مد نظر بوده است. علاوه بر موارد مذکور برای این معاونت اهدافی چون توسعه فناوریهای راهبردی و اولویتدار ملی مصرح در نقشه جامع علمی کشور و اعتلای ارتباطات بینالمللی علمی، فناوری و نوآوری و توسعه دیپلماسی علمی و فناوری نیز تعیین شده است. در راستای تحقق اهداف فوق و پاسخگویی به نیازهای جامعه وظایف متعددی برای این معاونت در نظر گرفته شده است. از جمله مهمترین این وظایف در سطح کلان میتوان به برنامهریزی، هماهنگی بین بخشی و همافزایی در «نظام ملی نوآوری» و بین برنامههای توسعه و سیاستهای کلان توسعه علم و فناوری کشور اشاره کرد. در کنار این وظایف کلان، وظایف دیگری نیز با محوریت حمایت از شرکتهای دانشبنیان و به طور کل تقویت پایههای اقتصاد دانشبنیان در نظر گرفته شده که در برگیرنده مواردی چون، توسعه فناوری، تقویت فرآیند تجاریسازی و حمایت از موسسات و شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای طراحی مهندسی، حمایت از گسترش فعالیت تحقیق و توسعه در کشور و ارتقای توان «مدیریت فناوری» در شرکتهای دانشبنیان، ارتقای کارآفرینی فناورانه و بهبود فضای کسب و کار دانشبنیان و هدایت سرمایههای کشور جهت تولید کالاها و خدمات دانشبنیان، توسعه ساز و کارهای سرمایهگذاری خطرپذیر و تأمین مالی لازم در اقتصاد دانشبنیان، حمایت از ایجاد و توانمندسازی تشکلهای خصوصی در زمینه تولید و توسعه صادرات کالاها و خدمات دانشبنیان، تحریک تقاضا، بازارسازی و تضمین بازار برای تولیدات داخلی و بازاریابی و صادرات کالاها و خدمات دانشبنیان و ... است.
نهادهای علمی و فناوری وابسته به ریاستجمهوری شامل ستاد نانو، صندوق حمایت از پژوهشگران و نوآوران و نیز پارک فناوری پردیس که قبل از تشکیل معاونت علمی و فناوری وابسته به نهاد ریاست جمهوری بودند نیز تحت نظر معاونت علمی و فناوری قرار گرفتهاند. همچنین بر اساس مصوبات دولت، شورایعالی انقلاب فرهنگی و نیز دیگر مراجع قانونگذاری موارد متعددی از امور جاری این بخش مهم کشور از جمله تنظیم منابع و تأیید پژوهشهای وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی نیز بر عهده این معاونت گذاشته شد، که کامل این موارد در بخش قوانین و مقررات همین وبگاه آمده است.
در یک نگاه سریع اهداف و وظایف معاونت را میتوان چنین برشمرد :
اهداف:
ارتقای تولید ثروت از طریق افزایش توانمندیهای فناوری و نوآوری در کشور
ارتقای زیستبوم نوآوری و شتابدهی اقتصاد دانشبنیان
تحقق مرجعیت علمی، افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان پژوهشی از تولید ناخالص داخلی و مصرف بهینه منابع
گسترش حمایت از توسعه اقتصاد دانشبنیان و حمایت از نوآوری و پژوهش های مسأله محور
وظایف اساسی:
ارتقا و تقویت فرآیند شتابدهی به توسعه اقتصاد دانشبنیان در چارچوب قوانین، مقررات و اسناد بالادستی
ایجاد و تقویت زیست بوم نوآوری و تکمیل مولفهها و حلقههای آن و تقویت زیرساخت های نهادی آن
حمایت از ایجاد، توانمندسازی و توسعه شرکتها و موسسات دانشبنیان
توسعه و تجاریسازی فناوریهای راهبردی و مورد نیاز کشور در چارچوب نقشه جامع علمی کشور
حمایت از نوآوری و پژوهشهای مسأله محور و تجاریسازی دستاوردهای فناوری و نوآوری
تقویت ارتباط میان موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری با بخشهای صنعتی، اقتصادی و اجتماعی و تقویت زیرساخت های نهادی مورد نیاز برای اجرای این مأموریت
تقویت فعالیتهای تحقیق و توسعه بنگاههای اقتصادی با هدف افزایش تولید
رصد، پایش و حمایت از تحریک تقاضای محصولات فناورانه و دانشبنیان
ارتقای صادرات کالاها و خدمات دانشبنیان
اعتلای ارتباطات بینالمللی فناوری و نوآوری و توسعه دیپلماسی فناوری
ایجاد نظام مدیریت یکپارچه فناوری و نوآوری در دستگاههای اجرایی
ارتقای یادگیری فناوری در سطح ملی و تقویت توانمندیهای فناورانه داخلی از طریق استفاده حداکثری از ظرفیت طرحهای توسعهای ملی، خریدهای دولتی از خارج و فعالیت و سرمایهگذاری شرکتهای خارجی در داخل کشور

پارک فناوری پردیس
ناحیه نوآوری پردیس با محوریت پارک فناوری پردیس با مسوولیت نهاد ریاست جمهوری و با رويكرد فرابخشي و با کارکردهای زیر در سال 1380 تشکیل شد:
ایجاد محیطی مناسب کسبوکار برای فعالیت و حضور حرفهای شرکتهای دانشبنیان و نوآور در جهت حفظ نخبگان و جذب متخصصین ایرانی غیرمقیم و فناوران خارجی؛
برآورده نمودن نیازهای پیچیده فناوری کشور و منشأ شکلگیری چشمههای فناوری و تسهیل فرآیند جذب، ارتقاء و انتشار آن؛
به حرکت درآوردن و مدیریت جریان دانش و فناوری در میان دانشگاهها، موسسههای تحقیق و توسعه، شرکتهای خصوصی و در نهایت «صنعت» و «بازار»؛
جریانساز و شکلدهنده زیستبوم فناوری، بهبود دهنده قوانین و مقررات کسبوکار در این حوزه؛
شکلگیری فعالیتهای حرفهای در زمینه بازار سنجی، ایدهپردازی، پژوهش علمی، طراحی مهندسی، نمونهسازی، طراحی صنعتی، استاندارد سازی، تدوین دانش فنی، ثبت مالکیت فکری، فروش و عملیات مستشاری برای تحقق محصولات فناورانه در عرصه تولید صنعتی، سرمایهگذاری ریسکپذیر (جسورانه) و سایر خدمات تخصصی.
مطالعات مکانیابی برای احداث پارک فناوری بر روی سه منطقه پیشنهادی انجام شد. با توجه به ویژگیهای اقلیمی و جغرافیایی نهایتا فاز 6 شهر جدید پردیس در 20 کیلومتری شرق تهران انتخاب شد. در سال 1380 تملک اراضی پردیس نوآوری (فاز 1) انجام و کلنگ احداث پارك به زمین زده شد و پذیرش واحدهای فناور در پارک از همان سال آغاز شد. بر اساس طرح جامع شهر پردیس، حدود 800 هکتار از اراضی شهر کاربری تحقیقاتی و آموزشی داشته و این شهر بهعنوان اولین شهر تخصصی جمهوری اسلامی ایران با ماموریت علمی، فرهنگی و فناوری یک شهر علمی و آموزشی توسعه یافته است. از اهداف ماموریتگرا نمودن این شهر میتوان به ایجاد زیرساخت لازم برای رسیدن به اهداف و اسناد بالادستی همچون رتبه اول علمی در منطقه و تامین بسته کاملی برای جذب و اشتغال نخبگان و متخصصان کشور اشاره نمود.
موافقت اصولی تاسیس پارک فناوری پردیس در سال 1382 توسط شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر و اساسنامه آن نیز در سال 1384، به تصویب این شورا رسید و ساختار پارک به صورت مستقل شکل گرفت.
طی سالهای 1384 و 1385 اولین شرکتها در مجموعه پارک مستقر شدند و پارک از ردیف بودجه عمومی اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای و هزینهای برخوردار گردید.
با تصویب هیات وزیران در سال 1384 و در قالب سند ملی توسعه استانهای کشور، برنامه ایجاد و توسعه مراکز تحقیقات نظری و کاربردی با عملکرد ملی و فراملی و پارکهای فناوری در استان و تبدیل پارک فناوری پردیس به مرکز کارکردی پارکهای فناوری کشور، منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی ابلاغ شد.
اساسنامه مرکز رشد در سال 88 توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصویب و ابلاغ شد. مرکز رشد فناوری نخبگان نیز فعالیت خود را از سال 1389 آغاز کرده است.
چشم انداز و اهداف بلند مدت پارک نیز در سال 1391 به تصویب رسید. در سال 1392 عملیات اجرایی آماده سازی پردیس دانش (فاز 2) به وسعت 18 هكتار آغاز شد. همچنین در این سال پارک اقدام به تاسیس شبكه تبادل فناوري كشورهاي عضو گروه D8 (D8 TTEN) و بنیانگذاری جایزه مصطفی (ص) نمود.
در سال 1392 موافقت اصولی تاسیس پارک فناوری سلامت به عنوان یکی از مراکز مستقر در پارک فناوری پردیس و اولین پارک فناوری سلامت کشور توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز صادر گردید و اساسنامه آن در سال 1393 به تصویب شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید. در سال 1393 تمليك و تثبيت اراضي پرديس كارآفريني (فاز 3) به وسعت 31 هکتار انجام شد. در سال 1392 نمايشگاه بينالمللي فناوري و نوآوريINOTEX نیز توسط پارک طراحی و راهاندازی و تاکنون به صورت سالانه برگزار میگردد. در سال 1393 مرکز شتابدهی نوآوری برای ساماندهی به امور شتابدهندههای فناوری و رویدادهای کارآفرینی در کشور توسط پارک تاسیس گردید. همچنین در سال 1397 کارخانه نوآوری آزادی و کارخانه نوآوری هایوی در تهران به عنوان شعب پارک و محلی برای استقرار و فعالیت تیمهای استارتاپی افتتاح شدند. در سال 1397 پارک افتخار میزبانی 2 شهید گمنام را کسب کرد. در سال 1399 نیز قرارداد الحاق 20 هکتار جدید (فاز 4) به پارک در مجاورت پردیس کارآفرینی منعقد گردید. در سال 1399 نیز تفاهمنامهی «تقویت زیستبوم فناوری و نوآوری استان تهران» با مرکزیت شرق استان و استفاده از حداکثر ظرفیتها و امکانات و تسهیلات طرفین برای گسترش سختافزاری و نرمافزاری ناحیه نوآوری پردیس مابین معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و استانداری تهران منعقد گردید. همچنین در سال 1399پارک فناوری اقتصاد دیجیتال نیز در زمینی به مساحت 30 هکتار به مجموعه پارک فناوری پردیس ملحق گردید.
ناحیه نوآوری پرديس بهعنوان مهمترين و بزرگترين ناحیه نوآوری كشور، تجاريسازي دستاوردهاي فناوران و ايجاد بستر مناسب براي رشد فناوري و توسعه بازار شركتهاي دانشبنيان را هدف خود قرار داده است. ناحیه نوآوری پرديس توانسته است نقش موثری در پیشرفت علم و فناوری در شهر پردیس و استان تهران داشته باشد به طوری که این ناحیه شاخصترین مرکز توسعه استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان و تجاریسازی فناوری و نوآوریها در کشور به حساب میآید. پارك فناوری پردیس بر پایه این چشمانداز راهبردی تأسیس شده است كه در آیندهای نزدیك بتواند به عنوان یك «کانون توسعه تكنولوژی پیشرفته» جلوههای درخشانی از مشاركت در فرایند خیزش و جهش صنعتی ایران اسلامی را به نمایش بگذارد.

شتابدهنده راه ابریشم
شتابدهنده راه ابریشم ذیل موسسه نوآوران راه ابریشم، همگام با توسعه تکنولوژیهای آموزشی با هدف حمایت از ایدهها و تیمهای استارتاپی حوزه آموزش، مهرماه ۱۳۹۹ مجوز خود را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت نموده است. مؤسسه نوآوران راه ابریشم کلیه خدمات آموزشی در زمینه آموزش زبان انگلیسی از برگزاری دوره های تربیت مدرس و دوره های تخصصی مدرسین تا دوره های آموزشی زبان آموزان را ارائه می دهد و توانسته است تاکنون به ۲۰ هزار مدرس و ۶۰ هزار دانش آموز این خدمات را ارائه دهد. مؤسسه نوآوران راه ابریشم دارای مجوز رسمی از وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان بهزیستی کشور و نشر کتاب است؛ در انجمن TESOL آمریکا و IATEFL انگلستان عضو می باشد؛ همچنین با مراکز و دانشگاه های بینالمللی نظیر:
Oxford, British Council, Wimbledon School of English, University of St Andrews, Colorado State University, English in Chester, Pearson, Frisby College همکاری می کند.
زمانبندی
عنوان | شروع | پایان |
---|---|---|
20 الی 23 اردیبهشت 1401 | ۱۰:۰۰ | ۱۸:۰۰ |
گالری تصاویر

دنبال کننده
کل رویدادها
نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری با نام INOTEX تاکنون 10 دوره در کشور ایران برگزار شده است. این نمایشگاه بستری برای عرضه نوآوری و فناوری است برخلاف نمایشگاههای مشابهی که صرفا عرضه و تبادل کالا را هدفگذاری کردهاند، هدف این نمایشگاه تبادل دانش فنی و تکنولوژی و مشارکت میان شرکتها و سرمایهگذاری روی طرحها و استارتاپها است.نمایشگاه INOTEX تلاش...