














تابلویی را در نظر بگیرید با خط ناشناس مثلا چینى یا ژاپنى، نوشتههای آن را نمیتوانیم بخوانیم زیرا با زبان آن آشنا نیستیم.
شخصیت شناسى هم همینطور است. ما را با زبان و خط شناخت دلیل عملکردهاى متفاوت خودمان و بقیه انسانها آشنا مى کند.
چطور زمانی که تیپ شخصیتی خود و طرف مقابلمان را نمیشناسیم میتوانیم برخورد درستی با وی داشته باشیم؟
بارها با زوجهایی برخورد کردهایم که پس از چندین سال زندگی مشترک اذعان دارند شناختی از هم ندارند!
برای مثال؛ مرد و زنی را در نظر بگیرید که دو تیپ شخصیتی متفاوت باهم دارند، به ترتیب یکی درونگرا و یکی برونگرا. طبیعتاً ارتباط فرد برونگرا با جامعه بهتر است و دائماً میگوید: شوهرم بیعرضه است و همیشه من باید حقش را در محل کار و… بگیرم! یا مردی که همسرش برونگرا است دائم فکر کند که همسرش سروگوشش میجنبد و مدام رفتارهای جلف از خودش نشان میدهد. این در حالی است که نمیدانند هرکدام بر اساس تیپ شخصیتی خود رفتار میکنند.
یا در ادارات، زمانی که یک همکار جزئینگر داریم و شما کلینگر هستید، در پر کردن فرم و در ذکر تاریخ شما سال را ذکر میکنید و همکارتان ماه، روز و حتی ساعت آن را بر شما متذکر میشود. این امر موجب کلافگی شما میشود چراکه در تصور خود اینگونه حرفها و مسائل را بیاهمیت تلقی میکنید. اگر شما تیپ شخصیتی همکارتان را بشناسید متوجه میشوید که وی فردی جزئینگر است و تمام موارد جزئی را رعایت میکند.
وقتی خودمان و اطرافیانمان را نشناسیم، امکان ارتباط مختل میشود. با شناخت تیپهای شخصیتی، تفاوتها را درمییابیم وزندگی معقولانهتری را تجربه میکنیم.
بدون شخصیت شناسی، مردان مریخی وزنان ونوسی هستند:
کتاب مردان مریخی وزنان ونوسی را در نظر بگیرید؛ چنان برمیآید که هرکدام برای سیارهای جداگانه هستند اما اینطور نیست. همه برای یک سیاره و در کنار هم هستیم، تنها از تیپ شخصیتی هم شناخت نداریم که قابلیت تغییر و شناسایی برای آن متصور است.
از دلایل دیگر شناخت شخصیت شناسی این است که به همدیگر صفت نسبت ندهیم، برای مثال نگوییم فلانی این صفت بد را دارد، پررو است، بیحیا است و…، درحالیکه چنین نیست. وی فردی برونگرا است که راحتتر از شما در اجتماع ارتباط برقرار میکند.
یا برعکس، فلانی خیلی انسان ضعیفی است، گوشهگیر و خجول است؛ خیر، او فردی درونگرا است که ترجیح میدهد خلوت خود را هم داشته باشد.
تفاوتهای بسیاری بین هرکدام از این ۱۶ تیپ شخصیتی است که اگر آنها را بشناسیم به تدریج مهارت پیدا می کنیم که با هر تیپ شخصیتی بتوانیم سازگار شویم.
در مذاکرات و متقاعد سازی به این نتیجه میرسیم که خیلی جلوتر از رقیبان هستیم چون می توانیم حدس بزنیم فرد مقابلمان دارد به چه چیز فکر می کند. می دانیم که اگر او یک حسی و جزیی نگر است چگونه به او اطلاعات بدهیم تا متقاعد به خرید شود.
بسیاری از ناسازگاری های زناشویی حل می شود. مثلا همسرم که یک درونگراست را بهتر می شناسم و برایم علاقه مند نبودن به مهمانی ها مشخص می شود. می فهمم که بنای اذیت کردن مرا نداشته بلکه مطابق تیپ شخصیتی خود عمل می کند .
1- استخدام پرسنل جدید
2- استعدادیابی پرسنل فعلی
3- تیم سازی ، چینش تیم ، مدیریت تیم
4- مهارت های مذاکره وارتباطات موثر، متقاعدسازی
5- بهبود مهارت های مدیریتی
6- بهبود فروش و تبلیغات
طبق گزارش مجله کسب و کار هاروارد در سال ۲۰۱۵، مهارت ارتباط موثر مهمترین و تاثیرگذارترین مهارت، برای دستیابی به موفقیت است. به نظر میرسد توسعه مهارتهای ارتباطی– به ویژه مذاکره- از مهمترین اولویتهای افرادی است که خواهان پیشرفت و بهبود ابعاد مختلف زندگی خود هستند.
زمانی که در روابط روزانهی شخصی و شغلی، با پیش فرضهای ذهنی متداول خود با افراد برخورد میکنیم معمولا دچار تعارضات و سوتفاهمهای زیادی میشویم. احتمالا یکی از جذابترین و کاربردیترین مباحث ارتباطی، مبحث شخصیتشناسی است. استفاده از ابزار شخصیتشناسی MBTI که امروزه یکی از مطرحترین ابزارهای تیپشناسی در جهان است و در بیش از ۸۰ شرکت از ۱۰۰ شرکت برتر fortune100 مورد استفاده است به ما کمک میکند تا برای درک و شناخت صحیح از افراد در جلسات مذاکره، فروش، و همچنین رهبری و تیمداری بسیار قدرتمندتر از پیش عمل کنیم.
تاکنون میلیونها نفر در سراسر جهان از این ابزار بهره بردند. واحدهای منابع انسانی و روانشناسان پیرو مکتب یونگ نیز با بهرهگیری از آن به تصمیمگیری بهینه، حل تعارض و بهبود کار تیمی افراد کمک میکنند. MBTI افراد را به ۱۶ تیپ شخصیتی مختلف تقسیم میکند.
با تسلط بر MBTI میتوانید در زمان کوتاهی تیپ شخصیتی افراد را تشخیص دهید و فرایند متقاعدسازی آنها را بسیار ساده تر طی کنید .تسلط بر MBTI نه تنها در مذاکرات حرفهای، بلکه در روابط روزانه نیز به شما کمک میکند تا تعاملات اثربخشتری داشته باشید. همچنین با یافتن تیپ شخصیتتان مسیر تحصیلی و شغلی مناسبتان را شناسایی خواهید کرد و استعدادهایتان را کشف میکنید.
اگر صاحب کسب و کار هستید در این دوره خواهید آموخت چگونه تیپ شخصیتی مشتریان خود را تشخیص دهید و برنامهی بازاریابی و تبلیغاتتان را بهبود دهید.
1- مدیران عامل ، مدیران بازاریابی و فروش ، مدیران منابع انسانی ، مدیران تولید و ...
2- کلیه پرسنل و شاغلین
3- افرادی که برای اولین بار به دنبال شغل مناسب هستند و یا در صدد تغییر شغل می باشند
4- دانشجویان
5- استارت آپ ها
6- افرادی که در انتخاب بین کارآفرینی و کارمندی دچار تردید هستند
7- همسرانی که می خواهند درک بهتری از همسر خود داشته باشتند
8- افرادی که در آستانه ازدواج هستند
9- کلیه علاقمندان به مباحث موفقیت و توسعه فردی و سازمانی
10- تمام افرادی که تمایل دارند ارتباطات فردی و شغلی خود را بهبود دهند
1- معرفی MBTI و کاربردهای آن
2- تعریف اصولی ترجیحات و معرفی ترجیحات 8 گانه و تیپ های شخصیتی 16 گانه
3- معرفی مشرب های شخصیتی 4 گانه
4- نقاط ضعف و قوت و پاشنه آشیل هر مشرب شخصیتی
5- شغل مناسب هر مشرب شخصیتی و استخدام مناسب
6- نحوه ارتباط موثر با هر تیپ شخصیتی
کلاس همراه با تمرین های عملی و رول پلی می باشد
تمرین های عملی از قبیل :
1- برگه تیپ شخصیت شناسی
2- برگه خودشناسی و نقشه راه توسعه فردی
مشاور توانمندسازی فردی و شغلی
تجربه 17 سال فعالیت مدیریتی واجرایی
مدیر سابق شتابدهنده استارتاپی کارآفرینی سانباپلاس
دانش آموخته در 3 حوزه مهندسی ، مدیریت ، کوچینگ