جامعه مهندسان مشاور ایران

جامعه مهندسان مشاور ایران

رویداد‌ها۱
درباره برگزارکننده
ارتباط با برگزارکننده
دنبال کنندگان۴
ارتباط با جامعه مهندسان مشاور ایران
شماره برگزارکننده
۰۲۱-۲۲۴۰۶۲۵۹-۲۲۴۰۶۲۶۰
تماس از طریق ایوند
ارسال پیام
شبکه‌های اجتماعی
درباره جامعه مهندسان مشاور ایران

درباره جامعه مهندسان مشاور ایران

در آغاز کار در دهه ١٣٤٠ مهندسین مشاور در قالب دو تشکل حرفه ای یکی به نام "سندیکای مهندسین مشاور معمار" که منحصراً شامل مهندسین مشاور معمار و شهرساز بود و دیگری "انجمن مهندسین مشاور ایران" که مهندسین مشاور ذیصلاح در سایر رشته ها را در بر می گرفت فعال بودند. این دو گروه در حفظ اهداف حرفه ای خود بصورت جداگانه با سازمان برنامه، کارفرمایان و سازمان های دولتی در تماس بودند، ولی در مواردی که منافع مشترک داشتند گرد هم آمده و بصورت جمعی به نمایندگی حرفه مهندسی مشاور ظاهر می شدند .

مقدمات تأسیس جامعه مهندسان مشاور ایران پس از تصویب آئین نامه تشخیص صلاحیت و طبقه بندی مهندسان مشاور توسط هیأت وزیران در خرداد ماه ١٣۵٢ که در ماده ١٢ آن تأسیس جامعه مشاوران به منظور همکاری با سازمان برنامه پیش بینی شده بود، فراهم آمد و بالاخره در تاریخ 1352/12/7 دو تشکل فوق جامعه را  تحت عنوان "جامعه مشاوران ایران" و به شماره ١۴٧١ به ثبت رساندند و به این ترتیب جامعه فعالیت خود را رسماً آغاز نمود.

در سال ١٣۵٨ و به دنبال انقلاب اسلامی ١٣۵٧، جامعه مشاوران به بازنگری خود پرداخته و اساسنامه جدیدی را به تصویب رساند و وارد دوره دیگری از فعالیت های خود شد. جامعه بنا به دستور وزارت کشور و تأییدیه مورخ 1369/10/10، از این تاریخ به بعد با نام "جامعه مهندسان مشاور ایران" به جای "جامعه مشاوران ایران" با پروانه شماره ١۵/٢-۴٢ الف به فعالیت خود ادامه داد که هم اکنون نیز ادامه دارد. جامعه مهندسان مشاور ایران مشمول قانون احزاب و جمعیت ها است و اساسنامه آن جهت تطبیق شرایط با قانون مذکور، تغییر داده شده و این تغییرات به همراه پاره ای اصلاحات دیگر در مجمع عمومی فوق العاده مورخ 1367/6/28  به تصویب رسیده است. طبق اساسنامه و قانون احزاب، پروانه فعالیت جامعه در هر دوره ، از طرف وزارت کشور صادر می شود و طبق مفاد همین اساسنامه جامعه مهندسان مشاور ایران جمعیتی ملی، فرهنگی، فنی و حرفه ای مستقل از تمام احزاب و گروه های سیاسی است که شرکت های مهندسی مشاور در بخش خصوصی در آن گرد آمده اند تا ضمن ایجاد یک نظام حرفه ای استوار بر اصول دموکراتیک، در اعتلای حرفه مهندسی مشاور بکوشند و در راستای دستیابی به استقلال فنی و تکنولوژی پیشرفته منطبق با شرایط فرهنگی، اجتماعی، اقلیمی و اقتصادی کشور گام بردارند .

اهم اهداف جامعه عبارتند از:

ایجاد یک نظام حرفه ای استوار بر اصول دموکراتیک برای کنترل و احقاق حقوق صنفی اعضای جامعه و اعتلای حرفه "مهندسان مشاور".
دستیابی به استقلال فنی و تکنولوژی پیشرفته منطبق با شرایط فرهنگی، اجتماعی، اقلیمی و اقتصادی کشور.
احراز صلاحیت به عنوان بالاترین مرجع فنی – حرفه ای و مرجع ذیصلاح در مسائل حقوقی و حرفه ای در کلیه زمینه های خدمات مشاوره فنی
دستیابی به شرایط مبتنی بر عدالت و تقوای حرفه ای در جهت برقراری شرایط دموکراتیک از طریق مشارکت در تصمیم گیری و مسؤلیت ها با توجه به توانایی های بالقوه فنی، حرفه ای اعضاء و توزیع عادلانه دستاوردهای مادی و معنوی در واحدهای مشاوره فنی.
 

ارکان جامعه از مجمع عمومی که متشکل از نمایندگان اعضاء جامعه می باشد، شورای مدیریت، گروه های تخصصی، هیئت بازرسان، هیئت داوری و هیئت تجدید نظر داوری تشکیل شده است. اعضاء شورای مدیریت و هیئت بازرسان و هیئت داوری و هیئت تجدید نظر داوری از طرف مجمع عمومی با رأی کتبی انتخاب می شوند و وظایف محوله را از زمان ثبت تصمیمات مجمع در دفتر ثبت شرکت ها برای مدت دو سال به عهده می گیرند .

امور اجرایی جامعه توسط شورای مدیریت که نماینده قانونی و مظهر تشکیلات جامعه است انجام می شود. این شورا از نمایندگان گروه های تخصصی فعال در جامعه تشکیل شده است که هم اکنون ٢٠ گروه به شرح زیر می باشند:

بندرسازی
بهینه سازی مصرف انرژی
تأسیسات ساختمان
تأسیسات شهری
ترافیک و حمل و نقل
خطوط انتقال نفت و گاز
راه و راه آهن
ژئوتکنیک و مقاومت مصالح
سازه
سدسازی
شهرسازی
صنایع
فرودگاه
کشاورزی و دامپروری
مدیریت و سیستم و مطالعات اقتصادی و اجتماعی
معادن و زمین شناسی
معماری
منابع آب
مهندسی نفت و گاز و پتروشیمی
نقشه برداری
 

هر عضو جامعه بسته به تخصص هائی که دارد باید عضو یک یا چند گروه از گروه های فوق باشد. شورای مدیریت از بین خود هیأت رئیسه ای مرکب از پنج نفر را شامل رئیس، نایب رئیس، دبیر، دبیر دوم و خزانه دار انتخاب می کند که تحت رهبری شورای مدیریت عهده دار امورات جامعه بوده و سیاست های تعیین شده از طرف شورا را پیاده و مدیریت آن را هدایت و راهبری می نمایند.

علاوه بر ارکان فوق به منظور پیشبرد اهداف جامعه، کمیته های فنی در زمینه های مختلف تخصصی، شورای اخلاق حرفه ای و شاخه مدیران جوان جامعه هم از طرف شورای مدیریت انتخاب می شوند که فعالیت های گسترده و وسیعی را به نمایندگی از طرف جامعه بر عهده دارند. کلیه افرادی که به این نحو در مدیریت جامعه فعال می باشند کلاً داوطلبانه بوده و هیچ نوع حق الزحمه ای تحت هیچ عنوانی به آنها تعلق نمی گیرد .

تعداد اعضا جامعه در ابتدا ۵۴ شرکت و به هنگام پیروزی انقلاب ١۵٨ عضو حقوقی بود. این تعداد هم اکنون قریب به ٨۵٠ شرکت مهندسی مشاور در گروه های تخصصی مختلف است که در نقاط  مختلف کشور به فعالیت خود ادامه می دهند. با توجه به گستردگی تعداد اعضاء و پراکندگی آنها در سطح کشور از سال ١٣٨٣ با تصویب شورای مدیریت نمایندگی هایی در مراکز تعدادی از استان ها تشکیل گردید که تحت مسؤلیت "کمیته راهبری امور استان ها" فعالیت شان را آغاز نمودند . تعداد این دفاتر نمایندگی اکنون به ١٣ استان رسیده و شامل استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، خراسان، خوزستان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، گیلان، مازندران و یزد می باشد.

جامعه در سال ١٣٧٣ به عضویت فیدیک (فدراسیون بین المللی مهندسان مشاور ) پذیرفته شده و نماینده انحصاری این فدراسیون در ایران است. جامعه در فیدیک فعال بوده و در جلسات آن حضور پیدا می کند. همچنین در تعدادی از کمیته های فیدیک هم نمایندگان جامعه عضویت دارند.

فصلنامه « مهندس مشاور» جامعه به صورت فصلی منتشر می شود و حاوی مقالات علمی، تخصصی و حرفه ای است. 

جامعه نشریات دیگری نیز منتشر نموده است که می توان از "ویژه نامه علمی ـ فرهنگی"، "پیدایش معماری مدرن در ایران"، "سیاستها و خط مشی بازسازی"، "یادنامه وارطان"، "انرژی توان  جامعه"، "کتاب بحران آب" و "دایرکتوری اعضای جامعه" ( به زبان انگلیسی و فارسی )، "اجرای پروژه ها به روش طرح و ساخت"، "آیین اخلاق حرفه ای"، "راهنمای مدیریت شرکت های خدمات مهندسی"، "تقابل منابع سیاره زمین با الگوهای توسعه و مصرف" و... نام برد. همچنین کمیته پژوهش شهری، گروه تخصصی شهرسازی کتب مختلفی در زمینه شهرسازی منتشر نموده است که اهم آن عبارتند از: "سایه های قدرت"، "آینده شهری قرن ۲۱"، "مکان و مکان سازی"، "مجموعه مقالات ( توسعه شهری)"، "مدیریت زیست محیطی" و ...