رویداد چهارســـوق
چهارسوق اجتماعی برای تجلی حرکتهای امیدبخش و نوآورانه و محلی برای اشتراکگذاری ایدهها و تجارب آموزشی و تربیتی است. چهارسوق یک گردهمایی اثرگذار برای ارتباط اهالی تعلیم و تربیت با یکدیگر و گفتن و شنیدن در مورد تجربیات فعالان این حوزه است. رویداد چهارسوق، فضای گفتگو و شبکهسازی میان شرکتکنندگان را فراهم میکند تا بتواند بستری برای برقراری ارتباطات موثر و کارآمد در حوزه تعلیم و تربیت باشد. همچنین این رویداد شامل سخنرانیهای کوتاه و آموزنده با موضوع تجربهها و ایدههای نوآورانه و بومی در حوزه تعلیم و تربیت است.
«رویداد نوآوریهای آموزشی چهارسوق» با هدف شبکهسازی، انتقال تجربیات نوآورانه بومی، تقویت انگیزههای تحولی و امید به آینده در جامعه فعالان تعلیم و تربیت در خردادماه سال ۱۳۹۲ شکل گرفته و تاکنون یازده دوره از آن برگزار شده است.
- شبکهسازی میان فعالان تعلیم و تربیت یکی از مهمترین اهداف چهارسوق است. در واقع مهمترین کارکرد جامعه چهارسوق برقراری شناخت و ارتباط میان فعالان تعلیم و تربیت به منظور توانمندشدن و همافزاشدن اعضای این جامعه است.
- بسیاری از معلمان از روشهای نوآورانه و جذاب برای ارائه آموزشهای خود استفاده میکنند، مجموعههای نوپا، با نوآوریهای جذاب روشهای تربیت و یادگیری را کارآمدتر کردهاند، پژوهشگران و متفکرینِ دغدغهمند، به دنبال یافتن پاسخهای مؤثر برای مسائل نظام تعلیم و تربیت هستند. انتقال این تجربیات نوآورانه بومی از دیگر اهداف چهارسوق است.
- ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت از مطالبات جدی این روزهای مردم و مسئولان است. چهارسوق از سوی دیگر، ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت را از طریق شناخت، شبکهسازی و توانمندسازی فعالان خبره تعلیم و تربیت و تقویت امید، نشاط و نوآوری در بین عموم فعالان جامعه تعلیم و تربیت کشور دنبال میکند.
- چهارسوق در حال حرکت بهسوی شکلدهی جامعه فعالان تحولخواه تعلیم و تربیت است. جامعه چهارسوق از اعضای حقیقی و حقوقی متنوعی تشکیل خواهد شد که دغدغه مشترکشان، تحولخواهی بومی در نظام تعلیم و تربیت است. این حرکت طی سالهای گذشته بهصورت مستمر پیشرفته و به یاری خداوند در آینده نیز رشد طبیعی و تدریجی خود را خواهد داشت.
در چهارسوق اعتقاد بر این است، تغییر باید بهصورت عمومی و اجتماعی انجام شود تا عمیقتر، پایدارتر و مستمرتر باشد، بنابراین شرکت در چهارسوق برای عموم افراد آزاد است. اما مخاطب خاص چهارسوق فعالان تحولخواه تعلیم و تربیت از جمله:
- معلمان و مربیان
- مدیران و کادر مدارس
- طلاب و دانشجویان علاقهمند
- پژوهشگران تعلیم و تربیت
- اساتید حوزه و دانشگاه
- فعالان و مؤسسات فرهنگی
- مدیران و کارشناسان نهادهای تعلیم و تربیتی
- اهالی رسانه
- و حتی والدین دغدغهمند در حوزه تعلیم و تربیت هستند.
دوازدهمین «رویداد نوآوریهای آموزشی چهارسوق» با توجه به شیوع بیماری کرونا به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
سخنرانی نقشآفرینان حوزه تعلیم و تربیت در قالب ویدئوهای ضبط شده، پرسش و پاسخ در بسترهای تعاملی مجازی، فعالیتهای شبکهساز و پنلهای تخصصی با موضوعات و مسائل روز تعلیم و تربیت، بخشی از برنامههای رویداد دوازدهم چهارسوق است.
شبکهسازی در رویداد چهارسوق دوازدهم به شکلی حرفهای و موثرتر از رویدادهای گذشته برگزار خواهد شد و تلاش خواهد شد افراد با علایق مشترک امکان ارتباط با یکدیگر را پیدا کنند. به یاری خدا، شبکهسازی چهارسوق دوازدهم یکی از آوردههای ارزشمند این رویداد برای شرکتکنندگان و یکی از دستاوردهای این رویداد برای نظام تعلیم و تربیت خواهد بود.
بخش سخنرانیهای چهارسوق همواره یکی از بخشهای جذاب و پرطرفدار چهارسوق بوده است. سخنرانیهای چهارسوق در زمانی حدودا ۱۵ دقیقه ارائه میشوند. پیش از برگزاری رویداد تلاش میشود با راهبری مناسب سخنرانان، محتوا و شیوه ارائه بهگونهای تنظیم شود که ارزش، جذابیت و ایجاد انگیزه در مخاطب را همراه داشته باشد. سخنرانان چهارسوق از میان افرادی انتخاب میشوند که در حوزه تعلیم و تربیت دارای نظریه، تجربه یا ایده بومیِ نوآورانه، ارزشمند و امیدبخش باشند. انتخاب سخنرانان از طریق فراخوان عمومی و نیز جستجو در جامعه فعالان تعلیم و تربیت صورت میگیرد.
در چهارسوق دوازدهم ویدئوهای از قبل آمادهشده ارائه سخنرانان در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد.
شرکتکنندگان میتوانند علاوه بر مشاهده ویدئوی مربوط به هر سخنرانی در جلسات پرسش و پاسخ مربوط به هر کدام شرکت کنند. در طول هر روز چهار جلسه پرسش و پاسخ با حضور سخنران برگزار خواهد شد. علاقهمندان میتوانند قبل از شروع جلسات سوالات خود را در زمینه موضوع سخنرانی از طریق شبکههای اجتماعی، تماس با دبیرخانه یا درج در زیر ویدئوی مربوط به هر سخنرانی ارسال کنند. لازم به ذکر است كه این جلسات به صورت دو به دو همزمان برگزار خواهند شد و علاقهمندان میتوانند بر حسب موضوع مورد نظر در دو جلسه از این چهار جلسه شرکت کنند.
شبکهسازی بهعنوان یکی از پیچیدهترین اقداماتی که برای تشکیل و استمرار یک جامعه مورد نیاز است، بهعنوان فعالیت محوری رویداد چهارسوق مورد توجه قرار دارد.
شبکهسازی در رویداد چهارسوق دوازدهم قبل، حین و بعد از رویداد ادامه خواهد داشت. در شبکهسازی قبل از رویداد افراد میتوانند با متخصصان و علاقهمندان حیطه تعلیم و تربیت در استانشان ارتباط برقرار کنند و به بررسی مسائل بپردازند. این امر با تشکیل اتاقهای مربوط به هر استان و با حضور مسئولین آن استان محقق خواهد شد. شرکتکنندگان در حین رویداد میتوانند با حضور در اتاقهایی با موضوعات تخصصی با علاقهمندان به بحث و گفتگو پرداخته و با متخصصان آن حوزه ارتباط برقرار کنند. در برنامه رویداد، هر روز، زمانی حدود یک ساعت به فعالیت شبکهسازی اختصاص یافته است.
حجره چهارسوق چیست؟
گاهی به دنبال ارتباط با افراد در فضای حرفهای چهارسوق هستیم، گاهی به دنبال ارتباط با مدرسهها و موسسات و مجموعهها. در چهارسوق یازدهم فضای نمایشگاهی، بستر ارتباط میان افراد و نهادهای پیشرو حوزه تعلیم و تربیت را فراهم میکرد.
امکان معرفی مدرسهها و مجموعههای پیشرو و برقراری ارتباط شرکتکنندگان چهارسوق با این نهادها در چهارسوق دوازدهم نیز فراهم شده است.
حجرههای چهارسوق، فضایی کارآمد و صمیمی برای معرفی اهداف و فعالیتهای مدرسهها، شرکتهای فعال در حوزه تعلیم و تربیت، موسسات پژوهشی و آموزشی، مجموعههای تربیتی و دیگر نهادهای فعال در حوزه تعلیم و تربیت است. حجرهها فرصت ارتباط با شرکتکنندگان چهارسوق را برای مجموعهها فراهم میکند. همچنین حجرهها فرصتی برای ارائه توانمندیها و نیازمندیهای مجموعهها به جامعه فعالان تعلیم و تربیت است.
در حجره من چه اتفاقی میافتد؟
مدرسهها و مجموعههای فعال در حوزه تعلیم و تربیت میتوانند حجره خود را در چهارسوق دوازدهم داشته باشند. حجره به شرکتکنندگان حقوقی (رسمی یا غیررسمی) تعلق میگیرد. چنانچه حجرهای برای مجموعه خود دست و پا کنید، در فضای شبکهسازی مجازی چهارسوق حسابی با نام و نشان مجموعه شما در نظر گرفته خواهد شد. شما میتوانید انواع محتوا را در قالب متن، تصویر، کاتالوگ و حتی فیلم در حجره خود در معرض دید شرکتکنندگان علاقهمند قرار دهید. همچنین شرکتکنندگان میتوانند با حساب رسمی شما ارتباط برقرار کنند و پرسشهای خود را با شما طرح کرده و درباره پیشنهادهای خود با شما تعامل حرفهای داشته باشند. برای مثال مدارس میتوانند از طریق حجره خود با معلمانی که علاقهمند به فعالیت در مدرسهشان هستند ارتباط بگیرند، یا به تعامل حرفهای با مدارس دیگر بپردازند، یا موسسات پژوهشی میتوانند فعالیتهای خود را به دانشجویان و پژوهشگران معرفی نموده و از فرصت تعامل حرفهای با پژوهشگران بهرهمند شوند.
چگونه حجرهای برای مجموعه خود دست و پا کنیم؟
تهیه حجره در چهارسوق بسیار ساده است؛ کافی است به صفحه ثبتنام رویداد دوازدهم چهارسوق مراجعه کرده و بلیت حجره را تهیه نمایید. همکاران دبیرخانه چهارسوق با شما تماس خواهند گرفت و اطلاعات لازم برای راهاندازی حجره اختصاصی را از شما دریافت خواهند کرد و سپس حجره شما راهاندازی میشود؛ به همین سادگی!
همکاران چهارسوق در کنار شما خواهند بود تا حجره خود را به خوبی فعال کنید.
در صورتی که نیاز به توضیحات بیشتر دارید، با ما تماس بگیرید: ۰۲۱۶۶۹۵۶۲۱۳ - ۰۹۹۳۳۲۸۳۶۶۵
یکی از اجزای دوازدهمین رویداد نوآوریهای آموزشی چهارسوق، برگزاری نشستهای تخصصی است. هر نشست متشکل از صاحبنظران، فعالان و کارشناسان حیطه موضوعی تعیینشده میباشد که در آن به بررسی زوایای مختلف مسائل و چالشهای هر حوزه خواهند پرداخت و ایجاد فرصت ارزشمندی برای مباحثه و بحثهای عمیق و کارشناسی در حوزههای مرتبط میباشد.
موضوعات و میهمانان نشستهای چهارسوق دوازدهم
آینده آموزش، بیمها و امیدها
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که در آیندهای نزدیک، تحت سیطره و حکمرانی پلتفرمها و سکوهای مجازی، تعریف مدرسه، معلم و حتی روند تربیت دانشآموزان چه تغییراتی میکند؟
در این نشست با حضور متخصصان عرصه آیندهپژوهی، به تغییر و تحولات اساسی حوزه آموزش که در حال وقوع است و تغییر پارادایمی که در آینده، با ادامه یافتن وضع موجود رخ میدهد، خواهیم پرداخت.
وضعیت تحصیل دانشآموزان مهاجر در ایران
تحصیل کودکان مهاجر در ایران، فراز و نشیبهای زیادی داشته است. اما در سالهای اخیر یک فرمان، فصل تازهای در این موضوع باز کرد. با این حال مسائل مهمی پیش روی تعلیم و تربیت دانشآموزان مهاجر است که نیازمند توجه و اقدام جدی میباشد. در این نشست با حضور فعالان و کارشناسان این حوزه به مسائل مرتبط با آن خواهیم پرداخت.
حکمرانی نظام آموزش پرورش در دوره برنامه هفتم
از بین هزاران مسئله مرتبط با آموزش و پرورش، وزیر دولت آینده به کدام مسئله یا مسائل باید بپردازد؟
برای پیشبرد تحول بنیادین چه اقداماتی باید صورت پذیرد؟
در شرایط کنونی کشور، چه بیم و امیدهایی پیش روی وزارت آموزش و پرورش خواهد بود؟
اینها بخشی از چالشها، برای درک موقعیت نظام آموزش و پرورش کشور طی پنج سال آینده هستند که در این نشست، با حضور صاحبنظران و کارشناسان، به آنها خواهیم پرداخت.
شماره تماس
۰۲۱۶۶۹۵۶۲۱۳ - ۰۹۹۳۳۲۸۳۶۶۵
تارنمای چهارسوق
شبکههای اجتماعی چهارسوق
سخنرانان چهارسوق دوازهم

اردوان مجیدی
پژوهشگر و معمار سیستم در حوزه تعلیم و تربیت و برنامه درسی
مرضیه هزاره
معلم دانشآموزان افغانستانی
میرحامد تقدیری
رئیس سازمان مدارس صدرا
مهدی فیاضی
کارشناس فرهنگی و آموزشی بینالملل
سارا سلیمی نمین
مدیر و موسس مدرسه و مرکز نوآوری آب و آینه
سیده رباب صدر
رئیس هیئت مدیره مؤسسات امام موسی صدر
سید کمیل حسینی
مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری تحقیقاتی آرمانا
اسماعیل آذرینژاد
در حال توسعه فعالیت برای قصهخوانی در روستاهای محروم
حمید اسکندری
تهیهکننده و مجری برنامه تلویزیونی مدرسه ایران
فرزانه شهرتاش
پژوهشگر و مدرس حوزه آموزش فلسفه و سواد خواندن
سید احمد رحیمی
عضو هیئت علمی دانشگاه فلوریدا
سهراب ابوذرخانیفرد
مدیرعامل موسسه آموزشی آلاءزمانبندی
عنوان | شروع | پایان |
---|---|---|
افتتاحیه | ۱۳:۰۰ | ۱۳:۳۰ |
جلسه پرسش و پاسخ ارائه ۱ و ۲ | ۱۴:۰۰ | ۱۵:۰۰ |
جلسه پرسش و پاسخ ارائه ۳ و ۴ | ۱۵:۱۵ | ۱۶:۱۵ |
شبکهسازی | ۱۶:۳۰ | ۱۷:۳۰ |
نشست تخصصی | ۱۹:۰۰ | ۲۱:۰۰ |
در چهارسوق یازدهم چه گذشت؟
چهارسوق در قاب تصویر
سوالات متداول
برگزارکنندگان

موسسه مطالعات راهبردی تعلیم و تربیت برهان

خانه نوآوری تعلیم و تربیت
حامیان

دنبال کننده
کل رویدادها
«چهارسوق» در سال ۱۳۹۲ توسط جمعی از معلمان و فعالان حوزه آموزش برای ارائه تجارب بومی تعلیم و تربیت در قالبی شایسته و تأثی...