توضیحات
طراحی صنعتی در ایران از سال ۱۳۴۸ خورشیدی و از دانشگاه تهران به جامعهٔ ایرانی معرفی شده است. از آن زمان تا به امروز، بیش از نیم قرن میگذرد و حالا در آغاز دههٔ ششم، فرصتی است تا نگاهی بیندازیم به تأسیس این رشته و همینطور مسیری که در سالهای طلایی اقتصاد ایران طی کرده است؛ البته با نیم نگاهی به سالهای پس از انقلاب و امروز.
این مرور با یادی از وازگن میناسیان (فیلیپو) همراه خواهد بود. کسی که تا جایی که میدانیم، نخستین دیزاینر ایرانی است در صنعت ایرانی. صنعتی که تولیدِ انبوه ماهیت آن است و دیزاینری که خلق و اندیشه و نوآوری را در دوران معاصر به ذهن متبادر میکند. این نخستین ویژه برنامهٔ زاین است با حضور مصطفی میرفندرسکی و صمد خطیبی ؛ دوستان عزیزی که دغدغهٔ گذشته و آیندهٔ این رشته را در این سرزمین داشته و دارند و بهانه ایست تا نگاهی به گذشته بیندازیم و چراغ راه آینده را پیش پای خود بگیریم.
زاین چیست؟
زاین جامعهای است از علاقهمندان به پژوهش دیزاین در سراسر جهان که دیزاین را به عنوان فعالیتی فرارشتهای و نظاممند برای گذار از وضعیت موجود به وضعیت بهتر تعریف میکند. زاین همچنین در تلاش است که فرهنگنامه برخط دیزاین را تدوین و منتشر کند. تمامی درآمدهای حاصل از این رویداد برای پروژه فرهنگنامه برخطِ دیزاین به زبان پارسی هزینه خواهد شد که پس از تکمیل به صورت آزاد در اختیار همگان خواهد بود.
سخنرانان

مصطفی میرفندرسکی
پژوهشگر و مدرس دیزاین
صمد خطیبی
پژوهشگر و طراحبرگزارکنندگان

بیژن آریانا
پژوهشگر دانشگاه فنآوری چالمرز و همبینانگذار زاین
مازیار رضایی
پژوهشگر، کنشگر و مدرّس طراحی همبنیانگذار زاین
نگین یشمی
دیزاینر رفتار و مدیر ارشد محصول همبنیانگذار زاین
وحید صادقی
طراح دیجیتال و همبنیانگذار زاینسوالات متداول
گالری تصاویر

دنبال کننده
کل رویدادها
جامعهٔ پژوهش طراحی زاین | Zign Design Research Community زاین یک جامعه پژوهش طراحی بر بستر آنلاین است. طراحی با گذر از ...