خانه سمن ها (خانه نهادهای مردمی)

خانه سمن ها (خانه نهادهای مردمی)

رویداد‌ها۱
درباره برگزارکننده
ارتباط با برگزارکننده
دنبال کنندگان۱۸
ارتباط با خانه سمن ها (خانه نهادهای مردمی)
شماره برگزارکننده
۰۹۱۹۸۳۵۲۵۹۹
تماس از طریق ایوند
ارسال پیام
شبکه‌های اجتماعی
درباره خانه سمن ها (خانه نهادهای مردمی)

خانه نهادهای مردمی یا خانه سمن ها؛ زیرساخت لازم استفاده از ظرفیت‌های مردمی

️ نهادهای مردمی میتوانند در رصد و احصا مشکلات، انعکاس به مسئولین اجرایی و همکاری برای حل آن با مجموعه دستگاه‌های دولتی همراهی کنند، در ایجاد فضای گفتگو و تعامل موثر باشند، مطالبات مردمی را کانالیزه کرده و از ایجاد حواشی جلوگیری نمایند و به طور کلی در بهبود فضای اجتماعی نقش موثر و مفیدی ایفا نمایند. اینها بخشی از کارکردها و پتانسیل‌های نهادهای مردمی است. ️
با توجه به موارد مذکور، تقویت جایگاه نهادهای مردمی، پشتیبانی و حمایت از ایشان امری لازم و ضروری به نظر می‌رسد.
یکی از مواردی که در این راستا میتواند کمک کننده باشد؛ ایجاد “خانه نهادهای مردمی” است. مرکزی که مشابه “فضای کاری اشتراکی Co-Working Space” ایجاد می‌شود و مجموعه‌ای از نیازهای مشترک نهادهای مردمی را فراهم میکند. از طرف دیگر این مراکز به واسطه ویژگی‌ها و طراحی خاص، بستر تعامل، توسعه ارتباطات و شبکه‌سازی موثر را در نهادهای مردمی و فعالین اجتماعی پدید خواهد آورد.
 

اعضای خانه سمن ها (یا خانه نهادهای مردمی)

“خانه نهادهای مردمی” یا “خانه سمن‌ها” مرجعی برای فعالیت کلیه تشکل ها و نهادهای مردمی شامل سمن‌ها، انجمن‌های علمی، گروه‌های تبلیغی و سازندگی، خیریه‌ها، بقاع متبرکه، مساجد، هیئت‌های مذهبی و مانند اینها (فعالان رسانه ای و مجازی یا افراد حقیقی غیرسازمانی) است که در تلاش است با فراهم نمودن بستری مناسب، نیازهای مختلف نهادهای مردمی را پوشش دهد.
 

ویدئوی معرفی خانه سمن ها (نهادهای مردمی)

در ویدئوی زیر اهمیت و فواید راه اندازی خانه نهادهای مردمی یا خانه سمن ها یا خانه مردم به همراه مشخصات و ویژگی های پیشنهادی برای آن (در قالبی مشابه فضاهای کاری اشتراکی) ارائه می‌شود.
خانه نهادهای مردمی یا خانه سمن ها
 

ویژگی های خانه سمن ها (نهادهای مردمی)

اگر بخواهیم به طور کلی درباره جزئیات “خانه نهادهای مردمی” صحبت کنیم؛ مشخصات کلی و پیشنهادی این مرکز میتواند به شکل مطروحه در ویدئو باشد؛ لیکن 3 نکته مهم زیر نیز بیان میشود:
 
  1.  ایجاد زیرساختی مشابه فضای کاری اشتراکی (Co-Working Space) -( فضاهای حدودا ۵۰۰ متری که مورد استفاده صدها نفر قرار میگیرد و نمونه های مختلف ان در کشور ایجاد شده است) برای فضای خانه نهادهای مردمی، گزینه مناسبی به شمار میرود.
  2. فضای موردنیاز برای ایجاد “خانه نهادهای مردمی” میتواند از املاک مازاد و یا بلااستفاده ادارات دولتی تامین شود. دسترسی به لیست این املاک برای استانداری‌ها و فرمانداری‌ها، کار سختی به نظر نمیرسد لذا در صورت پیگیری جدی استانداری‌ها و فرمانداری‌ها، (به عنوان مقام عالی دولت در استانها و شهرستانها) میتوان مشکل مکان را حل نمود. ️ بدیهی است که در صورت ورود خیرین، مشکل فضای فیزیکی به شکل بهتری حل خواهد شد‌.
  3. اداره و مدیریت امور مرکز با خود نهادهای مردمی خواهد بود… استانداری‌ها/فرمانداری‌ها (به عنوان متولی اصلی در حوزه نهادهای مردمی و ثبت و ساماندهی سمن ها) در ایجاد فضا و تجهیز آن همراهی کرده و در چارچوب کلی قانون بر آن نظارت میکند؛ لیکن، مدیریت فضا توسط نهادهای مردمی انجام میشود.
  4. مسئول “خانه نهادهای مردمی” میتواند نماینده نهادهای مردمی منطقه باشد که در یک فرایند مشخص با نظارت استانداری/فرمانداری انتخاب می‌شود. (مسئول یا کارگزار خانه نهادهای مردمی میتواند مشابه آنچه در ویدئو تشریح گردیده است انتخاب شود)

امید است با توجه جدی به نهادهای مردمی و استفاده از پتانسیل‌های عظیم و گسترده ایشان، گام‌های موثری در ایجاد یک جامعه پویا و تمدن‌ساز برداریم. ان شالله…

با احترام – سید حسین موسوی (شاهرودی)

سید حسین موسوی شاهرود