الگوی تعلیم و تربیت رویش

الگوی تعلیم و تربیت رویش

رویداد‌ها۷
درباره برگزارکننده
ارتباط با برگزارکننده
دنبال کنندگان۱۰۵
پنج‌شنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۰۰

بوت کمپ تخصصی طراحی آموزشی به شیوه‌ مسئله‌محور

  • تهران
  • از ۱۰,۰۰۰ تومان
آواتارالگوی تعلیم و تربیت رویش
چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۳۰

آشنایی با معماری سیستمی رویکرد مدرسه حکمت

  • تهران
  • رایگان
آواتارالگوی تعلیم و تربیت رویش
پنج‌شنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۰۰

مسئله محوری در تعلیم و تربیت؛ چیستی و چگونگی؟!

  • تهران
  • از ۵۰۰,۰۰۰ تومان
آواتارالگوی تعلیم و تربیت رویش
پنج‌شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۰۰

مسئله محوری در تعلیم و تربیت ؛ چیستی و چگونگی

  • تهران
  • از ۴۴۰,۰۰۰ تومان
آواتارالگوی تعلیم و تربیت رویش
ارتباط با الگوی تعلیم و تربیت رویش
شماره برگزارکننده
۰۹۳۶۳۴۳۲۷۹۲
تماس از طریق ایوند
ارسال پیام
درباره الگوی تعلیم و تربیت رویش

طراحی و پیاده سازی الگوهای بومی مدرسه داری توسط مجموعه های دغدغه مند طی دو دهه گذشته که گاه اساساً تعریفی دیگر از مدرسه و نظام آموزشی ارائه کرده اند، حرکتی امیدبخش را در راستای جریان سازی تحول بومی تعلیم و تربیت ایجاد کرده است. در چنین بستر امیدبخشی، بر پایه تجربیات گذشته، با نگاه به افق تمدن نوین اسلامی، و بهره گیری از مبانی دینی و مباحث تربیتی صاحب نظران حوزه تربیت اسلامی و نقد و مطالعه مکاتب و الگوهای تربیتی غیربومی، کار تدوین الگوی تعلیم و تربیت رویش به عنوان یک فعالیت مستمر توسط بنیاد تعلیم و تربیت برهان آغاز شد.

بنیاد تعلیم و تربیت برهان مجموعه ای مردمی، عام المنفعه و مسئله محور است که با چشم انداز تبدیل شدن به مجموعه ای پیشرو و راهبر در حوزه تعلیم و تربیت در سطح ملی و فراملی به فعالیت می پردازد. مأموریت اصلی این بنیاد ایجاد تحول مردم پایه در نهاد تعلیم و تربیت با بهره گیری از ۴ کارکرد اندیشکده ای، شبکه سازی، توانمندسازی و گفتمان سازی است و با تمرکز بر لایه ی راهبردی نظام تعلیم و تربیت به رصد، مسئله یابی و طراحی راهکارهای اجتماعی برای بهبود مسائل محوری نظام تعلیم و تربیت می پردازد. این راهکارها بر مبنای ارزش های انسانی و اجتماعی، معطوف به نیازهای حال و آینده نظام تعلیم و تربیت و با رویکردی اجتماعی، تخصصی و کل نگر طراحی می شوند.

به منظور راستی آزمایی و مشاهده کارکرد این ایده ها در عرصه عمل و با چشم انداز ترویج و توسعه این الگو در نظام رسمی آموزش و پرورش کشور، مجتمع آموزشی فرهیختگان سراج از سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرد. این مدرسه از ابتدای فعالیت خود تا کنون توانست به توفیقاتی دست یابد و مورد استقبال گسترده اهالی تعلیم و تربیت قرار بگیرد. بالغ بر ۲۰۰ رویداد بازدید از مجتمع برگزار شد و اعضای جامعه تعلیم و تربیت کشور از مسئولین رده بالای آموزش و پرورش گرفته تا مدیران مدارس و معلمان و دانشجویان و... از مجموعه بازدید کردند و با ایده ها و رویکردهای آموزشی و تربیتی مدرسه آشنا شدند.

در ادامه مسیر، طراحی مستمر یک کلان الگوی بومی بازِ خود منتشر شونده مدرسه داری به عنوان هدف در نظر گرفته شد. الگوی توسعه این کلان الگو، انتشار نرم افزاری است، بدین معنا که افراد و مجموعه های علاقه مند آزادند این کلان الگو را به نحوی که مبانی و اصولش نقض نشود، تغییر دهند یا تکمیل و بومی سازی کنند و آن را پیاده سازی کنند، بدون اینکه لازم باشد شعبه ای از مدرسه فرهیختگان سراج باشند.

فرایند توسعه الگوی رویش به طور جدی تر از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و طی توافقات صورت گرفته با وزارت آموزش و پرورش، اکنون 9 دبستان دولتی در شهرهای تهران و قم مجری این الگو هستند و در تلاش هستند تا با در نظر گرفتن تمام محدودیت های موجود در مدارس دولتی، تا حد توان خود را به استانداردهای مدنظر الگو نزدیک کنند. تیم توسعه الگوی رویش در نظر دارد تا با چشم اندازی ۵ ساله، تعداد مدارس دولتی مجری الگو را به ۲۰۰ باب برساند. در کنار توسعه الگو در مدارس، فعالیت های متنوع دیگری با هدف ترویج و توسعه رویکردهای الگو در سطوح مختلف نظام تعلیم و تربیت کشور در دستور کار قرار دارد. مانند همکاری با دفاتر تألیف کتب درسی آموزش و پرورش به منظور توسعه رویکرد مسئله محور در کتب درسی که در حال اجرا است، تولید کتب راهنمای معلم برای تدریس مطابق با روش های مدنظر و برنامه های دیگری که تیم الگو در ادامه به سمت آن ها حرکت خواهد کرد. مانند همکاری با دانشگاه فرهنگیان با هدف آموزش و توانمندسازی معلمان آینده، همکاری های پژوهشی، محتوایی و اجرایی با سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش، سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و سایر مجموعه های دولتی و غیردولتی، تولید برنامه های تلویزیونی ترویجی، توسعه نرم افزارهای تسهیل کننده توسعه و... .