مرکز مشاوره دانشگاه تهران

مرکز مشاوره دانشگاه تهران

رویداد‌ها۱
درباره برگزارکننده
ارتباط با برگزارکننده
دنبال کنندگان۴۷
چهارشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۰۰

استارتاپ ویکند سلامت روان الکترونیک

  • تهران
  • رایگان
آواتارمرکز مشاوره دانشگاه تهران
ارتباط با مرکز مشاوره دانشگاه تهران
شماره برگزارکننده
۰۲۱۶۶۴۸۰۳۶۶
تماس از طریق ایوند
ارسال پیام
درباره مرکز مشاوره دانشگاه تهران

مواجهه با مسائل مختلف زندگی اعم از فردی، خانوادگی، اجتماعی، تحصیلی، شغلی، حقوقی و غیره اغلب چالش برانگیز و همراه با احساس نارضایتی، سردرگمی، ‌اضطراب، استیصال و درماندگی است. همه به تجربه دریافته ایم که به تنهایی قادر به اداره همه مسائل مختلف زندگی نیستیم. گاهی ممکن است به منظور حل مشکلات از راهنمایی خانواده، دوستان و اطرافیان بهره مند شویم، لیکن کمک تخصصی، حل بهتر و سریع تر مشکل را با احتمال خطای کمتر میسر می­سازد. ورود به دانشگاه و شروع زندگی دانشجویی، به دلیل تغییرات عمده­ای که در عرصه­های مختلف زندگی برای فرد به وجود می­­آورد، استرس زاست و گاهی به دلیل عدم دسترسی به منابع حمایتی مطمئن، موجب ایجاد بحران­هایی برای دانشجو می­شود مرکز مشاوره دانشگاه با توجه به ضرورت­های فوق و به منظور کمک به دانشجویان جهت اداره و مدیریت مسائل عمده دوران زندگی دانشجویی تاسیس گردیده و خدمات متعددی را در زمینه­های مختلف ارائه می­کند. اهم خدمات را می­توان در دو بعد ارائه خدمات درمانی (مشاوره، ‌رواندر مانی، مددکاری) و پیشگیری خلاصه نمود که در ادامه تشریع می شود.

 

وظایف و فعالیتها

 ارائه خدمات مشاوره و روان درمانی

تیم تخصصی مرکز مشاوره  دانشگاه شامل روانپزشک، روانشناس بالینی، مشاوره خانواده و ازدواج،‌ مشاوره تحصیلی، مددکار،‌ روانسنج و مشاوره مذهبی است. متخصصان این مرکز به شیوه­های گوناگونی خدمات درمانی ارائه می­کنند که مهمترین آنها عبارتند از: مشاوره حضوری، مشاوره تلفنی، مشاوره الکترونیکی و نوروتراپی. این خدمات در تمامی روزهای هفته در مرکز مشاوره دانشگاه و شعبات آن در سطح خوابگاه ها و پردیس­ها ارائه می شود..

کلینیک نوروتراپی

این کلینیک خدمات نوروفیدبک، تحریک الکتریکی مغز توسط جریان مستقیم (TDCS) و نقشه برداری مغزی (QEEG) انجام می­دهد. نوروفیدبک نوعی خود تنظیمی امواج مغزی است. در نوروفیدبک حسگرهایی به سر بیمار وصل و از طریق آنها فعالیت امواج مغزی دریافت می شود. سپس این اطلاعات در قالب یک بازی کامپیوتری به بیمار عرضه می­شود تا عملکرد مغزی خود را از طریق آن کنترل نماید. نوروفیدبک از طریق شرطی­سازی عامل به اصطلاح امواج مغزی می­پردازد. تحریک مغزی یکی از روشهای غیر تهاجمی درمان مغز است که با استفاده از جریان الکتریکی ضعیف و پیوسته اثر خود را به جا می­گذارد و امروزه کاربرد گسترده­ای در درمان اختلالات روانپزشکی و مغزی پیدا کرده است. نقشه­برداری مغزی یا QEEG نیز یک ابزار تشخیصی است که در آن امکان مطالعه پتانسیل­های الکتریکی ناشی از پردازش سلولهای مغزی هنگام انجام فعالیتهای ذهنی (مثل تمرکز، تصمیم­گیری، حافظه و غیره) را فراهم می­کند. هدف اصلی در نوروتراپی بالا بردن آگاهی شخص نسبت به آنچه در مغزش به وقوع می پیوندد،‌ بهینه کردن توجه و خود کنترلی بر مغز و نهایتا افزایش تمرکز و آرامش است. بیشترین کاربرد نوروفیدبک در درمان اختلالات بیش فعالی/ کمبود توجه،‌ اختلالات اضطرابی، اختلالات یادگیری، اختلالات خواب، درمان مزمن سردردهای میگرنی،‌افسردگی و سوء مصرف مواد است.

مشاوره تلفنی

جهت افزایش دسترسی دانشجویان به خدمات مشاوره­ای در مواقع بحرانی و نیز تسهیل ارتباط دانشجویانی که برای مراجعه حضوری معذوریت­های خاصی (مثل خجالتی بودن و یا تمایل به ناشناس ماندن) دارند،‌ در تمام اوقات حتی روزهای تعطیل خدمات مشاوره تلفنی به دانشجویان انجام می­شود. این خدمات در زمینه­های ازدواج، مسائل عاطفی،‌تحصیلی، روابط بین فردی،‌ خانوادگی و غیره انجام می­شود..

مشاوره الکترونیکی

مشاوره الکترونیکی از طریق وب سایت مرکز مشاوره  دانشگاه به نشانی http://counseling.ut.ac.ir  صورت می­گیرد. علاقه­مندان می­توانند پرسش­های خود را در این وب سایت مطرح کرده و پاسخ متخصصان را در وب سایت یا ایمیل خود دریافت نمایند.

واحد بهداشت روان و پیشگیری

از آنجا که بهداشت روان پایه و اساس رشد انسان است، توجه به آن یکی از ملزومات زندگی موفق است. فراز و نشیب های بسیاری در زندگی وجود دارد که لازم است درباره آنها بحث و گفتگو شود. به همین منظور این واحد؛ با هدف پیشگیری از آسیب­های روانی – اجتماعی در زمینه­های مختلف اعم از تدوین و انتشار، بسته های آموزشی مکتوب، فصلنامه تخصصی سلامت روان،‌ ماهنامه پیام مشاور، کتابچه، بروشور، لوح فشرده و گاهنامه­های بهداشت روانی، برگزاری نمایشگاه، انجام طرح غربالگری و انجام فعالیت پژوهشی کاربردی اقدام می­نماید. همچنین این واحد اقدام به برگزاری دوره های آموزشی با عناوین مختلفی نظیر؛ آموزش­های پیش از ازدواج، ‌مهارتهای زندگی، ‌اصول مطالعه و برنامه­ریزی، تحلیل رفتار متقابل، پیشگیری از اعتیاد و مواد روان­گردان و غیره در سطوح مختلف؛ ویژه اساتید راهنما، کارکنان و کارشناسان دانشگاه، کارشناسان مراکز مشاوره و دانشجویان می­نماید.  

دفاتر ارتقای تحصیلی

دفاتر ارتقای تحصیلی با هدف کمک به ارتقای تحصیلی دانشجویان، از طریق تسهیل ارتباط مثلث استادان، دانشجو و خانواده راه اندازی شده است. برگزاری کارگاه های آموزشی، ارسال محصولات فرهنگی آموزشی، برگزاری همایش­های خانه و دانشگاه برای استادان، دانشجویان و خانواده ها و ارائه خدمات مددکاری و مشاوره تحصیلی به دانشجویان از مهمترین فعالیتهای این دفاتر است. این دفاتر در دانشکده­های اقتصاد، الهیات، جغرافیا، حقوق و علوم سیاسی، دامپزشکی، علوم اجتماعی و پردیس­های ابوریحان، علوم، فنی، کشاورزی و منابع طبیعی و هنر­های زیبا در ساعات اداری فعال هستند.

شعبات و دفاتر محل ارائه خدمات

مرکز مشاوره دانشگاه (شعبه مرکزی)

مرکز مشاوره  دانشگاه واقع در خیابان ادوارد براون همه روزه حتی روزهای پنجشنبه از ساعت 8 الی 17 به دانشجویان خدمات مشاوره و بهداشت روان ارائه می کند. این مرکز دارای شعبات مختلفی در سطح خوابگاه ها و پردیس های دانشگاه است.

شعبات خوابگاهی و پردیس­ها

شعبات خوابگاهی در مرکز مشاوره شامل: شعبه خوابگاه چمران، خوابگاه فاطمیه و کوی پسران است که به منظور تسهیل دسترسی دانشجویان به خدمات، ساعات کاری این شعب همه روزه از ساعت 15 الی 21 است. برگزاری نمایشگاه بهداشت روان، جلسات نقد فیلم، جشن های مناسبتی و جلسات پرسش و پاسخ روان شناختی از جمله سایر فعالیتهای این شعب است. علاوه بر این، این مرکز دارای شعباتی در سطح پردیس ها شامل : پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، پردیس ابوریحان و پردیس فارابی قم است که در ساعات اداری به دانشجویان دانشکده های مزبور خدمات تخصصی مشاوره و روان درمانی ارائه می­دهند.