هدف از دادرسی مالیاتی چیست؟
بعد از تکمیل اظهارنامه مالیاتی و تحویل آن به اداره امور مالیاتی، کارشناسان این سازمان به بررسی پرونده مالیاتی مؤدیان در طول سال گذشته میپردازند. در ادامه با توجه به روشهای اختصاصی محاسبه مالیات، مبلغ معینی را بهعنوان مالیات برای کسبوکارها در طول یک سال کاری در نظر میگیرند. در قانون مالیاتی کشور اینطور پیشبینی شده است که مؤدیان میتوانند حداکثر تا 30 روز پس از دریافت برگه تشخیص مالیاتی، نسبت به مبلغ تعیین شده اعتراض کنند.
این اعتراض باید بهصورت رسمی در قالب لایحه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی تحویل داده شود. در این لایحه مؤدیان استدلالهای خود را برای نادرست بودن مالیات تعیین شده بیان میکنند و مستندات آن را به پیوست تحویل اداره مالیات میدهند. این فرآیند و سایر اقداماتی که در ادامه بیشتر به آنها میپردازیم، در عرف رایج تحت عنوان دستورالعمل دادرسی مالیاتی شناخته میشود. هدف از پیمودن این فرآیند نیز جلوگیری از پرداخت مالیات اضافی بهمنظور حفاظت از سرمایه کسب و کارها است.
دادرسی مالیاتی توسط چه کسی انجام میشود؟
مطابق آنچه که در قانون ذکر شده است، پیگیری امور مرتبط با مراحل دادرسی مالیاتی توسط مؤدیان مالیاتی (حقیقی یا حقوقی) یا نماینده قانونی آنها امکانپذیر است. البته با توجه به پیچیدگیها و گستردگی موضوعات مرتبط با قوانین مالیاتی، طبیعی است که فعالان اقتصادی شناخت خیلی زیادی از ابعاد قانونی و حقوقی مسئله مالیات نداشته باشند. اصلیترین نکته در زمینه اثربخش بودن دادرسیهای مالیاتی نیز تسلط کامل بر زیر و بم قانون است.
به همین دلیل اگر به دنبال آن هستید که فرآیند دادرسی شما با موفقیت همراه باشد، باید پیگیری این امور را به وکیل یا مشاور مالیاتی بسپارید. این دسته از افراد نهتنها مشاوره لازم را برای پیگیری امور مالیاتی ارائه میدهند، بلکه تمام پیگیریهای لازم در مراجع قانونی را نیز بر عهده میگیرند. استفاده از وکلا و یا مشاوره مالیاتی شانس شما را برای موفقیت در پروندههای دادرسی مالیاتی به مراتب افزایش میدهد.
دادرسی مالیاتی چه زمانی انجام میشود؟
از زمانی که برگه تشخیص مالیات بهصورت رسمی به مؤدیان ابلاغ میشود، این امکان وجود دارد که حداکثر تا مدت زمان 30 روز نسبت به پیگیری مراحل دادرسی مالیاتی اقدام کنند. بعد از سپری شدن این زمان، هیچگونه اعتراضی مورد قبول قرار نمیگیرد. البته باید توجه داشته باشید که مراحل اعتراض به مالیات تعیین شده در همین جا به پایان نمیرسد. در ادامه اشاره خواهیم کرد که اگر اداره مالیات به هر دلیلی اعتراض مؤدی را وارد نداند، امکان اعتراض به مراجع دیگری در قانون پیشبینی شده است. برای اعتراض به این مراجع نیز مهلت معینی در قانون پیشبینی شده است که در ادامه بیشتر در این زمینه توضیح میدهیم.
مراجع رسیدگی به دادرسی مالیاتی
در حالت کلی در قانون پنج مرجع برای رسیدگی به اعتراض مؤدیان مالیاتی تعیین شده است. این پنج مرجع به ترتیب عبارتاند از:
اداره مالیات صادرکننده برگه تشخیص
هیأت حل اختلاف مالیاتی
شورای عالی مالیاتی
هیأت سه نفره وزارت اقتصاد و دارایی
دیوان عدالت اداری
البته باید توجه داشته باشید که از همان ابتدای پیگیری دستورالعمل دادرسی مالیاتی نمیتوانید نزد هر کدام از این مراجع که در بالا ذکر شد، مراجعه کنید. بلکه ترتیب مراجعه شما دقیقا باید طبق آن چیزی باشد که در بالا اشاره کردیم. در صورتی که در مراجعه به هر یک از مراجع رأی صادر شده مورد اعتراض مؤدی باشد، آنگاه میتواند پیگیری اعتراض خود را از مرجع بعدی انجام دهد. با مطالعه ادامه مطلب بهتر در جریان امور قرار خواهید گرفت.
مهم ترین سرفصل های وبینار
- نحوه اعتراض به برگه ی تشخیص و مطالبه و جرائم
- نحوه حضور در هیئت های حل اختلاف و تجدید نظر مالی
- تعیین استراتژی دفاع مالیاتی
- علل نقض آراء در هیات های حل اختلاف دیوان عدالت
- نحوه ی موافقت با پذیرش تجدید رسیدگی
- تعدیل درآمد مالیات مشمول
- رویه ی حقوقی مالیاتی در دیوان عدالت اداری
مدرس

دکتر غلامحسین محمدی عالیبری
پزوهشگر و مولف چندین جلد کتاب در حوزه ی مالیاتیسوابق مدرس
- دکترای مدیریت مالی و مدیریت بازرگانی
- دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری
- 18 سال سابقه ی اجرایی
- مولف کتب تخصصی در حوزه های مالیاتی، قانون کار، حقوق زنان و ...
تاریخ و زمان
عنوان | شروع | پایان |
---|---|---|
جلسه اول 1401/03/30 | ۱۷:۰۰ | ۱۹:۰۰ |
جلسه دوم 1401/03/31 | ۱۷:۰۰ | ۱۹:۰۰ |
درباره محک آکادمی
گروه نرم افزار حسابداری محک، در راستای ارزش آفرینی های دائمی خود، اقدام به تاسیس محک آکادمی نموده است، تا در کنار ارائه خدمات مالی و حسابداری، گامی در جهت اعتلای علمی عموم علاقه مندان و همچنین کاربران خود بردارد.
محک آکادمی با داشتن چشم اندازی بلند و جامع، به سمت تبدیل شدن به یک مرکز معتبر علمی در حرکت است.
ارتباط با برگزار کننده
جهت کسب اطلاعات بیشتر، با شماره زیر در ارتباط باشید:
09934853251
جهت اطلاع از دیگر رویدادها، ما را فالو کنید:
ایوند https://evand.com/organizations/mahaksoft
اینستاگرام https://instagram.com/mahaksoft

دنبال کننده
کل رویدادها
رویداد فعال
عمده فعالیتهای گروه نرم افزاری محک، مربوط به حوزههای تولید و پشتیبانی نرمافزارهای مالی و مدیریتی (نرم افزار حسابداری) می باشد. تلاش این گروه، از آغاز بر این بوده تا با استفاده از بهترین و درعینحال، قابل اطمینانترین تکنولوژیهای روز، محصولات ساده و نوآورانه ای را برای سادهتر، دقیقتر و سریعتر شدن امور مالی و مدیریتی کسب وکارها و اشخاص سرتا...